Hyppää sisältöön

Kansallisgallerian pääjohtajaksi Kimmo Levä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2021 13.43
Tiedote
Kuva: Roni Rekomaa, Suomen museoliitto

Valtioneuvosto on nimittänyt Kansallisgallerian pääjohtajaksi filosofian maisteri Kimmo Levän. Levä on toiminut museoalan erilaisissa johtotehtävissä vuodesta 1994 lähtien. Tehtävä täytetään ajalle 1.9.2021-31.8.2026.

Kimmo Levä toimii Museoliitto-konsernin johtajana helmikuusta 2020 lähtien. Hän on toiminut lisäksi Suomen museoliitto ry:n pääsihteerinä, toimitusjohtajana FMA Creations Oy:ssä, toimitusjohtajana Oy Chronicon Ltd:ssä sekä Yhteinen perintö Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän on toiminut Turun kaupungin ma. museopalvelujohtajana, Mobilia-säätiön museojohtajana ja asiamiehenä sekä päätoimittajana.

Kansallisgalleria (www.kansallisgalleria.fi) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen itsenäinen julkisoikeudellinen säätiö, joka vastaa valtion omistuksessa olevan Kansallisgallerian kokoelman ylläpidosta ja kartuttamisesta, harjoittaa näyttelytoimintaa ja muuta taidemuseotoimintaa sekä osallistuu taidemuseoalan asiantuntijana museoalan kehittämiseen. Kansallisgalleriaan kuuluvia museoita ovat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Henkilökuntaa Kansallisgalleriassa on yhteensä noin 300.

Pääjohtajan tehtäviin kuuluu erityisesti johtaa ja kehittää Kansallisgallerian toimintaa sekä vastata siitä, että Kansallisgalleria toteuttaa tarkoitustaan ja tehtäviään tuloksellisesti. Pääjohtajan tehtävää haki 11 henkilöä.

Lisätietoja: ylijohtaja Riitta Kaivosoja, p. 0295 3 30129, opetus- ja kulttuuriministeriö