Hyppää sisältöön

Harrastamisen Suomen malli laajenee uusiin kouluihin syksyllä – Avustukset lukuvuodelle 2021–2022 myönnetty

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.6.2021 9.05
Uutinen

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kunnille avustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen syksyllä alkavalle lukuvuodelle. Avustusta sai 235 kuntaa yhteensä 17 miljoonaa euroa.

Harrastamisen Suomen mallista on parhaillaan käynnissä pilotit 117 kunnassa ympäri maata, eli mallin mukainen toiminta laajenee syksyllä merkittävästi. Avustukset myönnetään kunnille, mutta harrastusten järjestäjinä voivat toimia kuntien lisäksi sekä yksityisen että kolmannen sektorin edustajat.

– On hienoa, että Suomen malli laajenee ja yhä useammalla lapsella ja nuorella on uusia mahdollisuuksia löytää mieluisia harrastuksia. Teemme nyt töitä Suomen mallin vakiinnuttamiseksi. Siinä meitä auttaa myös elokuussa toimintansa aloittava Suomen mallin yhteyspiste, joka tukee kuntia ja harrastusten järjestäjiä, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoo.

Ministeri Kurvinen näkee, että Suomen mallilla on myös suuri merkitys toipumisessa koronakriisistä.

– Lasten ja nuorten hyvinvointi on ollut koetuksella, kun harrastustoiminta on vähentynyt eikä kavereitakaan ole pystynyt tapaamaan samalla tavalla kuin ennen. Koen, että Suomen mallille on tarvetta myös koulujen yhteisöllisyyden edistäjänä sekä lasten ja nuorten sosiaalisten taitojen kehittäjänä, ministeri toteaa.

Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastukset toteutetaan lasten ja nuorten omien toiveiden pohjalta.

Muualla verkossa

Lisätietoja: Erityisavustaja Markus Ylimaa, p. 050 374 8192

Antti Kurvinen Koulutus Nuoriso