Etusivu

Sillat-konferenssi edistää nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

sillat

Yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneet pohjoismaiset nuoret kokoontuvat Helsinkiin Sillat-Broar konferenssiin, jossa asialistalla ovat mm. nuorten osallistuminen ja toimeentulo, luovuus ja terveys. Konferenssi on osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajakauden ohjelmaa sekä kolmivuotista Norden 2020 -priorisointihanketta

Lue lisää

Budjetissa OKM:n hallinnonalalle seitsemän miljardin euron määräraha

budjetti2017

Hallitus esittää eduskunnalle antamassaan valtion talousarvioehdotuksessaan opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle seitsemän miljardin euron määrärahaa vuodelle 2017. Eduskunta päättää talousarvioista käsittelynsä jälkeen joulukuussa.

Lue lisää

Uusi Peruskoulu -ohjelma julki

Uusi-net

Uusi peruskoulu -ohjelman tavoitteena on rakentaa suuntaa peruskoululle sekä tukea uusien opetussuunnitelmien jalkautumista ja käynnissä olevaa koulujen toimintakulttuurin muutosta. Ohjelman toteutusta tuetaan 90 miljoonalla eurolla kolmen vuoden aikana. Uusi peruskoulu -ohjelma (PDF) esiteltiin 9.9.

Lue lisää

Alle 8-vuotiaiden liikuntasuositukset: vähintään kolme tuntia liikuntaa päivässä

lapset_pyorailee 
Uusien lasten liikuntasuosituksien mukaan alle 8-vuotiaiden lasten päivään pitäisi sisältyä vähintään kolme tuntia liikuntaa. Se muodostuisi kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Yli tunnin pituisia istumajaksoja tulisi välttää ja lyhyitäkin paikallaoloja tauottaa. Suosituksissa korostetaan myös riittävää lepoa ja unta sekä terveellistä ravintoa.

Suositusten tieteelliset perusteet on tarkoitettu erityisesti varhaiskasvatus-, liikunta- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Lue lisää

Mittava muutos ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteeseen

tutkinnot

Ammatilliseen tutkintorakenteeseen sekä näyttötutkintojen mitoitukseen ehdotetaan muutoksia. Jatkossa tutkinnot olisivat laajempia ja niitä olisi vähemmän. Ehdotukset sisältyvät väliraporttiin, joka luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle. Tutkintorakenteen uudistus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemaa ammatillisen koulutuksen reformia.

Lue lisää

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää