Hyppää sisältöön

Valtakunnallisten festivaalien avustukset myönnetty

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 3.4.2023 9.46
Uutinen
Pelimanneja Kaustisten kansanmusiikkifestivaaleilla
Kuva: Lauri Oino

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt vuosittaiset avustukset valtakunnallisille ja kansainvälisille taide- ja kulttuurifestivaaleille. Avustuksia myönnettiin 15 festivaalille yhteensä 2 486 000 euroa. Avustuksia myönnettiin 100 000 euroa viimevuotista enemmän.

Avustus on tarkoitettu vuosittain Suomessa järjestettävien valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävien ja vakiintuneiden taide- ja kulttuurifestivaalien toimintaan. Toiminnalla tulee olla laaja-alainen kulttuuripoliittinen merkittävyys, merkittävyyttä festivaalialan kehittämisessä ja ympärivuotiset toiminnan resurssit.

Suurimpia avustuksensaajia ovat Savonlinnan Oopperajuhlat (720 000€), Tampereen Teatterikesä (261 000€), Kuhmon Kamarimusiikki (215 000€), Kuopio Tanssii ja Soi (206 000€) ja Helsingin juhlaviikot (200 000€).  

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää avustuksia vuosittain järjestettäville valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittäville festivaaleille ja Taike vakiintuneille valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville taide- ja kulttuurifestivaaleille. Suomen elokuvasäätiö myöntää tukea valtakunnallisille elokuvafestivaaleille. Valtakunnallisia lastenkulttuurifestivaaleja tuetaan ministeriön lastenkulttuurin määrärahasta.

Myönnetyt avustukset valtakunnallisille taide- ja kulttuurifestivaaleille.
​​​​​​​
Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Emma Harju, p. 0295 330 134