Hyppää sisältöön

Vähemmistökielisen sanomalehdistön tuet myönnetty

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.9.2022 13.22
Tiedote

Valtioneuvosto on päättänyt valtakunnallisilla vähemmistökielillä julkaistavien sanomalehtien ja niitä vastaavien sähköisten julkaisujen tukemisesta sekä ruotsinkielisten uutispalvelujen tuottamisen tuesta. Tukea myönnettiin yhteensä 0,5 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna tukea hakivat vain ruotsinkieliset mediat. Tukea myönnettiin julkaisukustannusten alentamiseen ja digitaalisen lehden kehittämiseen HSS Media Ab:n julkaisemalle Syd-Österbotten -lehdelle 63 000 euroa ja KSF Median julkaisemille Västra Nyland- ja Östnyland -lehdille molemmille 95 000 euroa. Natur och Miljö rf:lle myönnettiin 34 000 euroa Finlands Natur -verkkosivuston ylläpitoon ja kehittämiseen. Understödsföreningen för Nya Östis rf sai 35 000 euroa Nya Östis -lehden toimitus- ja hallintokustannusten kattamiseen. Tigern rf:lle myönnettiin 20 000 euroa Ny Tid -lehden verkkojulkaisun uutistuotannon kustannuksiin ja verkkojulkaisun kehittämiseen. Lisäksi ÅU Median julkaisema Pargas Kungörelser -lehti sai 63 000 ja Åbo Underrättelser -lehti 95 000 euroa julkaisukustannusten alentamiseen.

Tukea voi saada valtakunnallisilla vähemmistökielillä eli saamen, karjalan ja romanin kielillä sekä viittomakielellä julkaistavaan sanomalehteen ja verkkojulkaisuun sekä ruotsinkielisten uutispalvelujen tuottamisen tukemiseen. Määrärahaa saa käyttää myös sellaisten saamen- tai karjalankielisten sisältöjen tuottamiseen, jotka sisältyvät suomen tai ruotsin kielellä julkaistaviin sanomalehtiin.

Lisätietoja: hallitusneuvos Satu Paasilehto, p. 0295 330 240

Valtioneuvoston istuntojen päätössivu