Hyppää sisältöön

Uusi valtion nuorisoneuvosto sekä arviointi- ja avustustoimikunta asetettu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.8.2019 13.18
Tiedote

Valtioneuvosto on asettanut uuden valtion nuorisoneuvoston sekä arviointi- ja avustustoimikunnan. Molempien nelivuotiset toimikaudet alkavat 1.9.2019.

Valtion nuorisoneuvosto toimii nuorisotyön ja -politiikan asiantuntijaelimenä. Neuvoston tehtävänä on muun muassa käsitellä nuorten kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita ja arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia nuoriin ja nuorille suunnattuihin palveluihin ja toimintoihin, tehdä aloitteita ja esityksiä nuorisopolitiikan kehittämiseksi, tuottaa ajankohtaista tietoa nuorista ja heidän elinoloistaan sekä antaa ministeriölle lausunto valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan otettavista asioista.

Neuvostoon nimettiin puheenjohtajaksi oikeustieteen ylioppilas Elisa Gebhard ja varapuheenjohtajiksi yhteiskuntatieteiden ylioppilas Suvi Mäkeläinen ja opiskelija Amanda Pasanen. Jäseniksi nimettiin erityisasiantuntija Mari Ahonen-Walker, pääsihteeri Viljami Haavisto, nuorisotyön päällikkö Jenni Helenius, opiskelija Miihkali Härkönen, opiskelija Liina Isto, oikeustieteen ylioppilas Santeri Lohi, pääsihteeri Juuso Luomala, pääsihteeri Heikki Luoto, terveyskeskuslääkäri Mirva Matikka, asiantuntija Reetta Pietikäinen, yhteisöpedagogi Teemu Ruohonen, liittopuheenjohtaja Frida Sigfrids, järjestötoimitsija Tuomas Suihkonen, puheenjohtaja Elias Tenkanen ja VTM Virva Viljanen.

Arviointi- ja avustustoimikunta tekee ministeriölle vuosittain esitykset valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille ja valtakunnallisille nuorisoalan osaamiskeskuksille myönnettävistä valtionavustuksista sekä antaa ministeriölle lausunnon valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen ja valtakunnallisten nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuudesta. Lisäksi se tekee ministeriön pyynnöstä arviointeja avustettavien järjestöjen toiminnasta.

Arviointi- ja avustustoimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin kansanedustaja Joonas Könttä ja varapuheenjohtajaksi toiminnanjohtaja Laura Ylitalo. Jäseniksi nimettiin kielenkääntäjä Tatu Ahponen, KTM Milja Henttonen, landsbygdsföretagare Christoffer Ingo, kirkkoherra Riikka Reina, VTK Mariam Rguibi, johtava konsultti Eero Rämö ja johtava asiantuntija Satu Ågren.

Opetus- ja kulttuuriministeriö määrää sekä nuorisoneuvostolle että arviointi- ja avustustoimikunnalle pääsihteerit.

Lisätietoja: ylijohtaja Esko Ranto, OKM, p. 02953 30115

Muualla verkossa