Hyppää sisältöön

Uudet valtion nuorisoneuvosto sekä arviointi- ja avustustoimikunta asetettu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 13.9.2023 13.56
Tiedote

Valtioneuvosto on asettanut uuden valtion nuorisoneuvoston sekä arviointi- ja avustustoimikunnan. Molempien nelivuotiset toimikaudet alkavat 14.9.2023.

Valtion nuorisoneuvosto toimii nuorisotyön ja -politiikan asiantuntijaelimenä. Neuvoston tehtävänä on muun muassa käsitellä nuorten kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita ja arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia nuoriin ja nuorille suunnattuihin palveluihin ja toimintoihin, tehdä aloitteita ja esityksiä nuorisopolitiikan kehittämiseksi, tuottaa ajankohtaista tietoa nuorista ja heidän elinoloistaan sekä antaa ministeriölle lausunto valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan otettavista asioista.

Neuvostoon nimettiin puheenjohtajaksi luokanopettaja Ida Leino ja varapuheenjohtajiksi opiskelija Vilma Nyman ja opiskelija Julia Ståhle.

Jäseniksi nimettiin erityisasiantuntija Mari Ahonen-Walker, liikenneopettaja Hannu Harmaala, Master in Transnational Law Iina Ilmarinen, FT Tomi Kiilakoski, opiskelija Eero Kivistö, sosionomi Timo Kontio, yhteisöpedagogi Minna Lahtela, toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm, pastori Mikko Mäkelä, ylioppilas Selinä Nera, ylioppilas Nette Rimpioja, ylioppilas Aleksi Sandroos, tradenomi Tommi Terä, ylioppilas Kimi Uosukainen ja opiskelija Pinja Vuorinen.

Arviointi- ja avustustoimikunta

Arviointi- ja avustustoimikunta tekee ministeriölle vuosittain esitykset valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille ja valtakunnallisille nuorisoalan osaamiskeskuksille myönnettävistä valtionavustuksista sekä antaa ministeriölle lausunnon valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen ja valtakunnallisten nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuudesta. Lisäksi se tekee ministeriön pyynnöstä arviointeja avustettavien järjestöjen toiminnasta. 

Arviointi- ja avustustoimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin kansanedustaja Joakim Vigelius ja varapuheenjohtajaksi ylioppilas Niina Hämäläinen.

Jäseniksi nimettiin ylioppilas Alvar Euro, viestintäpäällikkö Jirka Hakala, tiedottaja Hanna Kivimäki, musiikin maisteri Annika Lyytikäinen, lääketieteen lisensiaatti Mirva Matikka ja lääketieteen lisensiaatti Nicolas Sjöberg.

Lisätietoja: ylijohtaja Esko Ranto, OKM, p. 02953 30115

Muualla verkossa

Valtion nuorisoneuvosto