Hyppää sisältöön

Uskonnollisille kesätapahtumille korona-avustuksina reilu miljoona euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.12.2021 16.34
Uutinen

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt yhdeksälle uskonnolliselle kesätapahtumalle yhteensä 1 064 347 euroa. Avustuksen tavoitteena on turvata uskonnonvapauden toteutumista tukemalla uskonnollisia kesätapahtumia, joiden järjestäminen on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi.

Avustusta myönnettiin vain vakiintuneille uskonnollisille kesätapahtumille, joiden pääasiallinen sisältö liittyy uskonnonvapauden alaan. Tapahtuman tuli myöskin tavoittaa laajasti uskonnollisen yhteisön jäseniä eli olla valtakunnallinen tapahtuma.

Avustusta saivat Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry (Suviseurat), Herättäjä-yhdistys ry (Herättäjä-juhlat), Helsinki Islam Keskus (Iftar- ja Ramadan -juhlat)    , Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys ry (Kansanlähetyspäivät), Punsar Bönehusförening r.f. (Kesäseurat), Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys ry (Evankeliumijuhla), Parikanniemisäätiö ry (orpokotijuhlat), Hengen uudistus kirkossamme ry (KesäSpirit) ja Suomen Luther-säätiö ry (kesäjuhlat).

- Uskonnolliset kesätapahtumat ovat monelle vuoden kohokohtia, joissa tavataan ystäviä ja tutustutaan uusiin ihmisiin yhteisen asian äärellä. Ne ovat tärkeitä myös uskonnollisten yhteisöjen talouden näkökulmasta, sillä niistä kertyvillä tuotoilla yhteisöjen on mahdollista ylläpitää ja kehittää toimintaansa. Avustusten tarkoituksena on paikata sitä vajetta, joka yhteisöille on syntynyt, kun tapahtumia ei ole voitu koronaepidemian aikana järjestää täysimääräisesti, toteaa ministeri Kurvinen.

Myönnetyt avustukset

Lisätietoja: hallitusneuvos Hanna Kiiskinen, p. 0295 330 031
 

Antti Kurvinen Kirkollisasiat