Hyppää sisältöön

Työryhmiä ja kaksi seurantaryhmää asetettu kehittämään ammatillista ja lukiokoulutusta

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 31.10.2023 10.47
Uutinen

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson on nimittänyt ammatillista koulutusta ja lukiokoulutusta koskevien hallitusohjelmakirjausten toimeenpanon valmisteluun kolme työryhmää ja niiden tueksi kaksi seurantaryhmää. Ryhmissä on edustettuina ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen koulutuksen järjestäjiä, opiskelijoita, opettajia sekä muita keskeisiä sidosryhmiä edustavat tahoja.

Lukiokoulutuksen työryhmä valmistelee esitykset hallitusohjelman kirjauksiin lukiokoulutuksen rahoitusjärjestelmän uudistamisesta, englanninkielisen ylioppilastutkinnon mahdollistamisesta, lukiodiplomien valtakunnallisen kriteeristön kehittämisestä, yhden pakollisen ylioppilaskokeen korvaamisesta lukiodiplomilla sekä lukiolaisen oikeudesta tukiopetukseen.

Ammatillisen koulutuksen työryhmä puolestaan valmistelee esitykset hallitusohjelman linjauksiin rahoitusmallin ja toiminnan ohjauksen uudistamisesta sekä tilauskoulutuksen mahdollistamisesta Euroopan talousalueen kansalaisille samaan tapaan kuin korkeakouluissa.

Kolmannen työryhmän tehtävänä on oppimisen tuen kehittäminen molemmissa toisen asteen koulutuksissa. Oppimisen tuen kehittämiseen liittyviä asioita käsitellään kummassakin seurantaryhmässä.

Seurantaryhmät ja työryhmät on asetettu vuoden 2024 loppuun asti. Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteena on antaa tarvittavat lakiesitykset syksyllä 2024.

Työryhmien tiedot

Lisätietoja: ylijohtaja Petri Lempinen, p. 0295 330 180