Hyppää sisältöön

Tule tapaamaan meitä Educa-messuille!

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.1.2023 13.00
Uutinen

Educa-messut järjestetään jälleen koronatauon jälkeen Helsingin Messukeskuksessa 27.–28. tammikuuta. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu messuille omalla osastollaan 6n60. Opetusministeri Li Andersson, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ja kansliapäällikkö Anita Lehikoinen vierailevat OKM:n osastolla molempina messupäivinä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön messuteemana on tänä vuonna Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi. Otsikko on hallitusohjelmasta, ja esittelemmekin osastolla hallituskauden aikana toteutettuja uudistuksia ja hankkeita.

Opetusministeri Li Andersson pitää messujen avauspuheenvuoron Visio-lavalla perjantaina kello 10.30. Ministeri Andersson on tavattavissa OKM:n messuosastolla perjantaina kello 15.30–16.15 ja lauantaina kello 13–13.30.

Perjantaina ministeri Andersson osallistuu myös useaan keskusteluun. Kello 13–13.30 hän keskustelee Equity-lavalla OAJ:n puheenjohtajan Katarina Murron kanssa englanniksi muun muassa vuoropuhelun ja yhteistyön roolista koulutuksen kehittämisessä. Kello 14–15.30 ministeri Andersson on mukana Erätauko-säätiön kaksikielisessä paneelikeskustelussa Lyssna på de unga – nuorten ääni kuuluviin, joka pidetään tilassa 102. Kello 16.15–17 ministeri Andersson osallistuu Suomen Vanhempainliiton ja Erätauko-säätiön keskusteluun Oppivelvollisuus laajentui – Itsenäistyminen ei tarkoita, että nuoren pitää pärjätä yksin. Kokemuksia kodin ja oppilaitoksenyhteistyöstä toisella asteella. Keskustelu pidetään tilassa 103.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen vastaa messukävijöiden kysymyksiin OKM:n messuosastolla perjantaina kello 15.30–16 ja lauantaina kello 10.30–11. Ministeri Honkonen pitää messuilla myös puheen, jonka aiheena on Tavoitteena vakautuva korkeakoulujen toimintaympäristö - miten se tehdään? Puhetta voi seurata tilassa 101C perjantaina kello 16.10–16.25.

Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen vierailee OKM:n messuosastolla perjantaina kello 13–13.45 ja lauantaina kello 13–14. Lehikoinen osallistuu perjantaina myös OAJ:n järjestämään, koulutuksen rahoitusta koskevaan kansainväliseen keskusteluun Education funding, joka pidetään Equity-lavalla kello 12–12.50. Lisäksi Lehikoinen on mukana keskustelussa Rehti, reipas vai rehellinen? Koulutuksella kohti uutta sivistysideaalia, joka järjestetään Visio-lavalla perjantaina kello 17.30–18.15.

OKM:n messuosastolla kävijät pääsevät paitsi tapaamaan ministereitä ja kansliapäällikköä myös jättämään terveisiä tulevalle hallitukselle. Osastolla päivystää koko messujen ajan useita ministeriön asiantuntijoita, jotka kertovat kuluvan hallituskauden hankkeista.

Maksuton Educa on Pohjoismaiden suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma. Tänä vuonna messujen teemana on Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys. Kolmatta kertaa mukana on myös kansainvälistä ohjelmaa, johon opetus- ja kulttuuriministeriökin osallistuu.

Educa-messujen ohjelma 2023

Kansainvälinen Educa 2023

Lisätietoja:

  • viestintäsuunnittelija Kati Järvinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 394, [email protected]
Ammatillinen koulutus Korkeakoulutus ja tiede Koulutus Li Andersson Petri Honkonen Varhaiskasvatus Yleissivistävä koulutus