Hyppää sisältöön

Toisessa Lapsifoorumissa rakennetaan perheystävällisempää työelämää

opetus- ja kulttuuriministeriösosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.12.2018 8.30
Uutinen

Toisessa Lapsifoorumissa 10. tammikuuta keskustellaan perheystävällisemmästä työelämästä. Lapsifoorumi on osa kansallista lapsistrategiaa valmistelevaa työtä.

Lapsifoorumin tavoitteena on käydä yhteiskunnallista ja moniarvoista keskustelua lapsi- ja perhemyönteisemmän yhteiskunnan, liike-elämän, kulutusmarkkinoiden ja työelämän rakentamisesta. Samalla etsitään uudenlaisia ratkaisuja lapsi- ja perhemyönteisen yhteiskunnan ja työelämän synnyttämiseksi.

Mukaan keskustelemaan toivotaan erityisesti nuoria tulevaisuuden työntekijöitä ja johtavassa asemassa työskenteleviä.

Tilaisuudessa puhuvat mm. perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Lisäksi puheenvuoron käyttävät mm. analyytikko Francesca Gottschalk OECD:sta, EK:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Jussi Aho sekä Vuoden nuori yrittäjä 2018 -finalisti Jenni Parpala.

Ensimmäinen Lapsifoorumi järjestettiin 30.10.2018. Se kokosi laajasti järjestöjä, viranomaisia, aikuisia ja lapsia, nuoria ja virkamiehiä, yrityksiä ja kansalaisia dialogiin lasten, nuorten ja perheiden asioista. Lapsifoorumeissa esiin nousevia asioita hyödynnetään lapsistrategian valmistelussa.

Hallitus käynnisti keväällä 2018 kansallisen lapsistrategian valmistelun seuraavaa hallitusta varten. Tavoitteena on käydä laajaa yhteiskuntapoliittista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta sekä vahvistaa lapsi- ja perhemyönteistä yhteiskuntaa. Työn yksi tavoitteista on vahvistaa työelämän perheystävällisyyttä.

Keskustelua käydään päivän aikana tunnisteella #Lapsifoorumi2019 ja #lapsistrategia.

Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Marianne Heikkilä, p. 02953 30014