Hyppää sisältöön

Toisen asteen koulutuksen digikyvykkyyttä arvioidaan

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2024 9.15
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa 22.4.–21.6.2024 kyselyn, jossa ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjät arvioivat omaa digitaalisten ratkaisujen hyödyntämistä ja digikyvykkyyttään. Arviointi tapahtuu järjestäjien itsearviointina.

Kyselyllä kartoitetaan, miten koulutuksen järjestäjät kehittävät, ylläpitävät ja seuraavat organisaatioidensa digikyvykkyyttä. 

Digikyvykkäässä organisaatiossa erilaisia digitaalisia ratkaisuja hyödynnetään tehokkaasti, tarkoituksenmukaisesti ja asiakaslähtöisesti. Digikyvykäs organisaatio kykenee vastaamaan toimintaympäristössään tapahtuviin digitalisaation tuomiin muutoksiin ja hyödyntää digitalisaation mahdollistamia keinoja myös muihin toimintaympäristön muutoksen haasteisiin.

Kyselyssä kiinnitetään huomiota erityisesti johtamisen ja hallinnon käytäntöihin, opetuksen ja oppimisen käytäntöihin ja oppimisympäristöihin. Tämän vuoden kyselyssä kysytään lisäksi tekoälyn käytöstä.

Valtakunnallisista tuloksista julkaistaan tilastoraportti syksyllä 2024. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus hyödyntävät kyselyn vastauksia digitalisaatioon liittyvien tuki- ja kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa sekä oppilaitosten digikyvykkyyden tukemisessa.

Lisätietoja: 

  • Erityisasiantuntija Victor Nyberg, puh. 02953 30263
  • Erityisasiantuntija Tomi Kytölä, puh. 02953 30293
Ammatillinen koulutus Koulutus