Hyppää sisältöön

Team Finland Knowledge -verkosto laajenee

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.1.2019 15.26
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön perustama Team Finland Knowledge -verkosto vahvistaa Suomen koulutus- ja tutkimusyhteistyötä sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden vientiä. Verkosto toimii jo Kiinassa, Singaporessa, Pohjois-Amerikassa, espanjankielisessä Etelä-Amerikassa. Nyt rekrytoidaan korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijat Abu Dhabiin, eteläiseen Afrikkaan Pretoriaan, Intiaan ja Venäjälle.

Tavoitteena on, että suomalaisten korkeakoulu- ja tutkimustoimijoiden kansainvälistä verkostoitumista edistämällä nostetaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta sekä parannetaan yritysyhteistyötä. Verkosto tekee Suomea tunnetuksi korkeatasoisena koulutus- ja tiedemaana sekä kansainvälisten innovatiivisten osaamiskeskittymien jäsenenä, mikä lisää Suomen painoarvoa kansainvälisissä innovaatio- ja yritystoimissa.
 
Verkoston tehtävänä on helpottaa korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yksittäisten tutkijoiden sekä muiden toimijoiden pääsyä uuteen tietoon ja mahdollistaa kontakteja. Lisäksi se tukee opiskelija-, tutkija- ja henkilöstöliikkuvuuden vahvistamista. Lisäksi verkosto lisää Suomen houkuttelevuutta osaajille sekä mahdollistaa yhteistyössä Opetushallituksen koulutusviennin kasvuohjelman kanssa osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennin kasvun.

Lisätietoja: opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara (OKM), puh. 02953 30327

Hakuilmoitukset:
Abu Dhabi: https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=24-4-2019

Moskova: https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=24-1-2019

New Delhi: https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=24-2-2019

Pretoria: https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=24-3-2019

Ammatillinen koulutus Korkeakoulutus ja tiede Koulutus Kärkihankkeet Tiede Yleissivistävä koulutus team finland