Hyppää sisältöön

Suomi liikkeelle -ohjelman kokeiluihin ja innovaatioihin 3,7 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2024 15.03
Tiedote
Nuoret kävelyllä syksyisessä metsässä.
Kuva: Helena Heiskanen / OKM

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt avustukset Suomi liikkeelle -ohjelman liikkumista edistäviin kokeiluihin ja innovaatioihin. Avustuksia sai 31 hakijaa yhteissumman ollessa 3,7 miljoonaa euroa. Hakemuksia kokeilu- ja innovaatiohakuun tuli 125 kappaletta.

Avustettavissa hankkeissa kehitetään ja lisätään eri ikä- ja väestöryhmien liikkumisen tapoja ja määrää sekä parannetaan sidosryhmien välistä verkostoitumista sekä poikkihallinnollista ja -ammatillista yhteistyötä liikkumisen lisäämiseksi.

”Liikunnan harrastaminen ei ole riittänyt korvaamaan vähentynyttä arjessa liikkumista, mikä on heikentänyt väestön terveyttä ja hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Kokeilu- ja innovaatiohaun avulla etsimme uusia ja monistettavissa olevia keinoja lisätä eri ikäisten liikunnallista elämäntapaa”, toteaa liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.

Kokeilu- ja innovaatiohaulla toimeenpannaan pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman mukaista liikunnallisen elämäntavan ja toimintakyvyn poikkihallinnollista Suomi liikkeelle -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kääntää liikkuminen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä. Ohjelmaa koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriö.

Suomi liikkeelle -ohjelman ohjauksesta ja seurannasta vastaava Liikunnallisen elämäntavan ja toimintakyvyn ministerityöryhmä linjasi, että kokeiluihin ja innovaatioihin kohdennetaan tänä vuonna ohjelman määrärahasta 3,7 miljoonaa euroa. Suomi liikkeelle -ohjelmaan osoitetaan kokonaisuudessa hallituskaudella 80 miljoonaa euroa (20 miljoonaa euroa/vuosi).

Myönnetyt avustukset ja lisätietoja kokeilu- ja innovaatiohausta 

Lisätietoja:
Minttu Korsberg, pääsihteeri, Suomi liikkeelle -ohjelma
[email protected], p. 0295 330 018

Tommi Lehto, hallinnollinen avustaja
[email protected], p.  0295 330 007

www.suomiliikkeelle.fi
suomiliikkeelle.fi, Instagram
suomiliikkeelle.fi, LinkedIn
 

Liikunta Suomi liikkeelle -ohjelma