Hyppää sisältöön

Nuorisoalan osaamiskeskusten valintaa käsitellään syksyllä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.5.2024 10.15
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on toistaiseksi keskeyttänyt nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuuden käsittelyn. Aikataulun muutos johtuu valtion talousarvion valmistelusta. 

Hallituksen huhtikuussa sopima julkisen talouden suunnitelma vuosille 2025−2028 sisältää sopeutuksia, joiden myötä myös opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle kohdennetaan valtionavustussäästöjä. Säästöjen kohdentaminen on vielä avoinna, ja siksi nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuushakemusten käsittely keskeytetään toistaiseksi.

Ministeriö päättää asiassa etenemisestä syyskuun alussa pidettävän hallituksen talousarvioneuvottelun (budjettiriihi) jälkeen. Jos hyväksymisprosessia päätetään jatkaa, ministeriö määrittelee, millä tavoin ja missä laajuudessa nuorisoalan osaamiskeskustoimintaa tullaan nykyisen valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman kaudella toteuttamaan.

Valtakunnallisten nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuushaku

Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyy harkintansa mukaisesti osaamiskeskusten valtionapukelpoisuuden ajalle vuosille 2024−2027 valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman (VANUPO) sisältämien painopisteiden mukaisesti. Valtion talousarvioon voidaan ottaa vuosittain määräraha myönnettäväksi valtakunnallisten nuorisoalan osaamiskeskusten toimintaan. Valtion vuoden 2024 talousarviossa toimintaan on varattu kolme miljoonaa euroa. 

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Emma Taipale 0295 330 196