Hyppää sisältöön

Nuorisoalalle avustuksia koronasta johtuvien kustannusten kattamiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 30.4.2020 9.45
Tiedote

Koronaepidemia on vaikeuttanut nuorisoalan järjestöjen ja nuoriskeskusten toimintaedellytyksiä. Sulkutoimien vuoksi ne menettävät tapahtumatuottoja samaan aikaan kun kiinteät kustannukset pysyvät samalla tasolla. Opetus- ja kulttuuriministeriö haluaa lievittää poikkeusoloissa syntyvien taloudellisten menetysten vaikutuksia, jottei nuorille suunnattu toiminta vaarannu.

Ministeriö avaa nuorisoalan järjestöille ja nuorisokeskuksille suunnatun avustushaun. Haku alkaa 30. huhtikuuta ja päättyy nuorisokeskusten osalta 18. toukokuuta ja nuorisojärjestöjen osalta 22. toukokuuta. Ministeriö on varannut tarkoitukseen yhteensä 2,5 miljoonaa euroa, josta 1,5 miljoona euroa jaetaan nuorisokeskuksille ja miljoona euroa nuorisojärjestöille.

Määrärahat jaetaan valtionavustuksina kahdessa avustushaussa. Hakea voivat valtionapukelpoisiksi hyväksytyt nuorisoalan järjestöt ja nuorisokeskukset. Avustus myönnetään 1.3.– 31.5. välisenä aikana syntyneisiin, sulkutoimien vaikutuksista aiheutuneisiin kustannuksiin, joita ei ole pystytty muilla tuloilla kattamaan.

Nuorten työpajatoiminnan toimintaedellytykset ovat myös vaikeutuneet. Aluehallintoviraston kautta nuorten työpajatoiminnalle osoitetaan 1,5 miljoonaa euroa, jotta ne voisivat poikkeustilanteessakin tarjota valmennusta ja tukea nuorille.

Koronavirustilanteeseen liittyvät erityisavustukset valtionapukelpoisille nuorisokeskuksille

Koronavirustilanteeseen liittyvä erityisavustushaku nuorten työpajatoimintaan

Koronavirustilanteeseen liittyvät erityisavustukset valtionapukelpoisille valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez, p. 0295 330 080 (nuorisojärjestöt)
Ylitarkastaja Marja N. Pulkkinen, p. 0295 330 113 (nuorisokeskukset)
Ylitarkastaja Merja Hilpinen, p. 0295 330 418 (nuorten työpajatoiminta)