Hyppää sisältöön

Ministeri Multala osallistuu Venetsian taidebiennaalin Suomen näyttelyn avajaisiin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 12.4.2024 14.53
Tiedote
Ministeri Multala

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala matkustaa Italiaan ja osallistuu siellä Venetsian taidebiennaalin Suomen näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 17.4. Ministeri vierailee myös mm. Pohjoismaiden, Hollannin, Ukrainan, Yhdysvaltojen ja Islannin paviljongeissa.

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttelyn työryhmän muodostavat taiteilijat Pia Lindman, Vidha Saumya ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, kuraattorit Yvonne Billimore ja Jussi Koitela ja näyttelyarkkitehti Kaisa Sööt. Ministeri Multala avaa näyttelyn 17.4.

-  Suomalaisia taiteilijoita on ollut läsnä Venetsiassa sen alkumetreiltä lähtien, yli 120 vuoden ajan. Venetsian biennaalin merkitystä eurooppalaiselle nykytaiteelle sekä suomalaisille taiteilijoille ja taidealan ammattilaisille ei voi aliarvioida. Näinä aikoina, kun maailmassa vallitsee monta vakavaa konfliktia, taiteen ja kulttuurin merkitys sekä kansainvälisen yhteistyön ja ajatustenvaihdon merkitys korostuvat, sanoo ministeri Multala.

Ministeri Multala osallistuu myös Pohjoismaisen paviljongin näyttelyn avajaisiin. Tänä vuonna Pohjoismaisesta näyttelystä The Altersea Opera vastaa Ruotsi ja näyttelyn takana ovat taiteilijat Lap-See Lam, Kholod Hawash ja Tze Yeung Ho

Venetsian taidebiennaali on maailman vanhin nykytaiteen biennaali. Biennaali järjestetään joka toinen vuosi, ja se kokoaa yhteen useiden eri maiden näyttelyitä Giardinin biennaalipuistoon. Suomen paviljongin näyttelyn tilaajana ja tuottajana toimii Frame Contemporary Art Finland. Biennaali on avoinna yleisölle 20.4.-24.11.2024. 

Lisätietoja: 
-    Erityisavustaja Santeri Lohi, puh. +358 295 330 353
-    Kulttuuriasiainneuvos Mari Karikoski +358 295 330 209