Hyppää sisältöön

Liikuntalain muuttamista koskeva hallituksen esitys lausuntokierrokselle

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 30.6.2022 16.21
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on valmisteltu hallituksen esitys eduskunnalle laiksi liikuntalain muuttamisesta. Esityksessä muutettaisiin lain tavoitteita, määritelmiä, valtion ja alueellista liikuntaneuvostoa, muutoksenhakua ja valtionapuviranomaista koskevia säännöksiä.

Esityksen tavoitteena on tarkentaa ja selkiyttää laissa olevaa käsitteistöä sekä tiettyjen toimijoiden tehtäviä vastaamaan vallitsevaa nykytilaa. Esityksessä ehdotetaan erityisesti huippu-urheilun määritelmän selventämistä laissa sekä tiettyjen huippu-urheilun tavoitteiden kirjaamista liikuntalakiin.

Esityksessä ehdotetaan lisättäväksi valtionapuaviranomaiseksi Suomen Akatemia liikuntatieteellisten avustusten myöntämisessä.

Lakimuutokset ehdotetaan tulevaksi voimaan mahdollisimman pian.

Hallituksen esitysluonnokseen voi tutustua sekä siitä voi antaa lausuntoja Lausuntopalvelu.fi-sivustolla. Lausuntoja voi antaa 19.8.2022 saakka.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Juha-Pekka Suomi, p. 0295 330 354 (paikalla 6-8.7. ja 8.8. lähtien) ja johtaja Tiina Kivisaari, p. 0295 330 178 (lomalla 27.7.-23.8.)