Hyppää sisältöön

Liikunnallisen elämäntavan hankkeisiin lähes 1,6 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2022 10.06
Uutinen

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt 1 554 726 euroa liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisille kehittämishankkeille. Avustusta myönnettiin yhteensä 27 hankkeelle ympäri Suomen. Avustettavista hankkeista 22 on jatkohankkeita ja viisi on uutta hanketta. Toiminnan tavoitteena on lisätä liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta kaiken ikäisille sekä erityisesti niille, jotka liikkuvat suositeltua vähemmän.

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelman tavoitteena on väestön liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden nousu. Liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisten kehittämisavustusten avulla tuetaan Liikkuvat-ohjelmakokonaisuuden toimeenpanoa valtakunnallisella tasolla.

Avustuksilla tuetaan eri ikä- ja väestöryhmiin kohdistuvia kehittämishankkeita, joiden avulla lisätään väestön liikuntaa liikuntasuositusten mukaisesti ja liikunnallisen elämäntavan omaksumista.

Hanke voi kohdistua yksittäisiin kohderyhmiin, kuten varhaiskasvatus, koulu, ikäihmiset ja erityisryhmät tai vaihtoehtoisesti yhdistää eri ikä- ja kohderyhmiä ilmiöpohjaisesti, kuten luontoliikunta tai perheliikunta. Hanke voi myös kohdistua pääasiallisena tarkoituksenaan sukupuolten tasa-arvon tai yhdenvertaisuuden edistämiseen liikunnallisen elämäntavan kehittämisessä.

Ministeri Antti Kurvisen mukaan on selvää, että liikkumisen vaikuttavaksi lisäämiseksi tarvitaan yhä enemmän toimijoiden yhteistä työtä.

– On ilahduttavaa, että avustettavissa hankkeissa on useita toimijoiden yhteishankkeita sekä laaja-alaista yhdessä tekemistä niin poikkihallinnollisesti, moniammatillisesti kuin liikunnan alan sisällä, sanoo Kurvinen.

Myönnetyt avustukset OKM:n verkkosivuilla

Lisätietoja:

kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen, p. 0295 3 30054