Hyppää sisältöön

Yleisavustukset kulttuuriseen ulkosuomalaistoimintaan tai suomalais-ugrilaiseen kulttuuriyhteistyöhön Venäjän kanssa

Avustus

Avustus on tarkoitettu taiteen ja kulttuurin alan yhteisöille, jotka edistävät kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja erityisesti kulttuurista ulkosuomalaistoimintaa tai rajat ylittävää suomalais-ugrilaista kulttuuriyhteistyötä Venäjän kanssa.

Hakuaika alkaa 11.10.2021 ja päättyy tiistaina 16.11.2021 klo 16:15.

Hakijan on oltava oikeuskelpoinen. Avustusta ei myönnetä yksityishenkilöille. Avustuksella tuetaan yhdistys- ja järjestötoimintaa, mutta ei yksittäisiä projekteja. Yksittäisiä projektiavustuksia ulkosuomalaiseen kulttuuritoimintaan on mahdollista hakea Suomi-Seura ry:ltä ja suomalais-ugrilaiseen kulttuuriseen yhteistyöhön Venäjän kanssa M. A. Castrénin seuralta. Tarkempia tietoja näistä hauista voi katsoa järjestöjen kotisivuilta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi käyttää avustuksiin noin 740 000 euroa, jos eduskunta myöntää tarkoitukseen määrärahat. Päätökset pyritään tekemään tammi-helmikuussa 2022. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä kirjallisesti.

Avustukseen sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001).

Lisätietoja

Ulkosuomalainen kulttuurinen yhteistyö / kulttuuriasiainneuvos Riitta Heinämaa, p. 0295 3 30090, [email protected]

Suomalais-ugrilainen kulttuuriyhteistyö Venäjän kanssa / kulttuuriasiainneuvos Maija Lummepuro, p. 0295 3 30198, [email protected]

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta: [email protected] 

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta