Hyppää sisältöön

Tiede- ja kulttuuriministeri Multala tapasi ruotsalaisen kollegansa Hanasaaressa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 14.2.2024 15.09
Tiedote
Kulttuuriministerit Parisa Liljestrand ja Sari Multala
Kuva: Hanasaari / Sebastian Westerling

Ruotsin ja Suomen kulttuuriministerit Parisa Liljestrand ja Sari Multala tapasivat Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa keskiviikkona 14.2. Tapaamisessa tarkasteltiin kulttuuria ja resilienssiä eri näkökulmista.

Kulttuuriministerit keskustelivat mm. kulttuurin roolista kriisinsietokyvyn perustana kriisitilanteissa, sekä Ruotsin ja Suomen yhteistyöstä, erityisesti kulttuuriperinnön näkökulmasta. 

-  Taide ja kulttuuri ovat osa identiteettiämme ja itsetuntoamme. Voidaan sanoa, että sivistyneelle kansakunnalle on ominaista monipuolinen taide- ja kulttuurielämä. Samalla kulttuurilla on tärkeä rooli kansalaisten kriisiensietokyvyn, yleisen turvallisuuden ja kansallisen yhteenkuuluvuuden tunteen lisäämisessä, totesi Multala. 

Ruotsi toimii tänä vuonna myös Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana ja se tulee panostamaan kulttuurisektorilla mm. lasten ja nuorten lukuharrastuksen edistämiseen. Kahdenvälisessä tapaamisessa ministerit keskustelivat lukemisen, kielen, identiteetin sekä myös kirjastolaitoksen merkityksestä kansalaisten henkiselle hyvinvoinnille, myös kriisitilanteissa. 

Lisätietoja: 
- erityisavustaja Santeri Lohi, puh. 044 2598451
- Tietoa tilaisuudesta (Hanasaari)
- Tallenne tilaisuudesta  (Hanasaari)