Hyppää sisältöön

Korona-avustuksina kulttuurialan yhteisöille lähes 8,8 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2021 12.00
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korona-avustuksina lisää yhteensä 8 796 950 euroa taide-, kulttuuri- ja luovien alojen yhteisöille. Avustukset on tarkoitettu tukemaan toimintaa ja tehtävien hoitamista koronapandemian aikana ja auttamaan toimijoita selviämään vaikeiden aikojen yli.

Tavoitteena on auttaa toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa pandemian aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitämään työllisyyttä. Avustuksella ei tueta sellaisia vakavaraisia toimijoita, joiden osalta valtionavustuksen myöntämistä ei ole valtionavustuslain mukaisesti pidettävä tarpeellisena toimijan taloudellinen tilanne huomioon ottaen.

Avustusta voidaan käyttää ajalla 1.8.2020-30.6.2021 syntyneisiin tai syntyviin kuluihin.

- Koronatilanteen paheneminen syksyn ja talven aikana näkyy taide-, kulttuuri- ja luovien alojen toimijoiden tekemissä hakemuksissa ja niiden määrässä. Toimijoiden taloudelliset vaikeudet ovat lisääntyneet ja näkyvät laajasti eri aloilla. Opetus- ja kulttuuriministeriöstä kulttuurin, taiteen ja luovien alojen yhteisöille ja yrityksille myönnetyt avustukset ovat tärkeä osa sitä tuen kokonaisuutta, jolla valtio tukee koronasta pahiten kärsineitä aloja, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Määrärahoista päätettiin lisätalousarviossa

Hallitus esitti vuoden 2020 seitsemännessä lisätalousarviossaan lisämäärärahaa, jolla helpotetaan koronavirustilanteesta kärsivien eri taiteenalojen toimijoiden, yhteisöjen ja toimialan ammattilaisten tilannetta. Eduskunta hyväksyi seitsemännen lisätalousarvion 27. marraskuuta.

Lisätietoja avustuksista ja myönnetyt avustukset

Lisätietoja: ylijohtaja Riitta Kaivosoja, p. 0295 330 129