Hyppää sisältöön

Korona-avustuksia myönnettiin urheilun ja liikunnan lajiliitoille

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.12.2020 12.23
Tiedote
Kuva: Helena Heiskanen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustusta lajiliittojen 35 hankkeelle yhteensä 2 818 000 euroa. Avustus on tarkoitettu lajiliittojen ja niiden jäsenseurojen toiminnan turvaamiseen sekä toiminnan tehostamiseen ja kehittämiseen koronaepidemian aikana.

Avustettavat hankkeet jakautuivat kolmeen ryhmään. Lajiliittojen peruuntuneiden tai siirrettyjen tapahtumien aiheuttamiin tappioihin ja syntyneisiin kustannuksiin myönnettiin avustusta 1 139 000 euroa. Seuratoiminnan kehittämishankkeisiin, kuten sähköisten järjestelmien tai uusien harjoitteluympäristöjen kehittämiseen myönnettiin 1 209 500 euroa. Muihin lajiliittojen välttämättömän toiminnan turvaamiseksi syntyneisiin kustannuksiin avustusta myönnettiin 469 500 euroa.

- Tänä vuonna moni lajiliitto on joutunut toimimaan poikkeusolosuhteissa ja monessa lajissa arvokisoja, karsintaturnauksia, maailman cup- ja vastaavia suurtapahtumia on jouduttu perumaan, siirtämään tai järjestämään rajoitusten puitteissa. Tulemme tällä avustuksella liittoja järjestämiskustannuksissa vastaan, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko toteaa.

Avustusta voitiin hakea yhteen tai useampaan kokonaisuuteen. Yhteensä hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 46 kappaletta. Kaikkiaan 30 lajiliittoa sekä Suomen Parkour ry haki avustusta. Kaikkien avustusten haettu kokonaissumma oli 8 928 284 euroa.

Ministeriö on koronapandemian alusta alkaen pitänyt tiiviisti yhteyttä liikunta-alan järjestöihin ja aloittanut tukitoimien valmistelun heti keväällä. 

Vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa myönnettiin 19,6 miljoonaa euroa liikunnan ja urheilun peruuntuneista tapahtumista aiheutuneisiin kuluihin, lajiliittojen ja urheiluseurojen toimintakyvyn turvaamiseen sekä valtakunnallisten liikunnan koulutuskeskusten toiminnan turvaamiseen. Avustuksia jaettiin kesäkuussa näihin toimintoihin yhteensä 9 748 280 euroa.

Myönnetyt avustukset  

Lisätietoja: erityisasiantuntija Hannu Tolonen, p. 0295 330 314