Hyppää sisältöön

Avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 21.3.2023 11.29
Uutinen

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi. Avustusta myönnettiin 15 liikunnan aluejärjestölle yhteensä 2 478 000 euroa.

Hakemuksien perusteella aluejärjestöillä on mahdollisuudet yhdessä yli 1 100 liikunta- ja urheiluseuran kanssa lisätä lasten ja nuorten kesäajan liikuntaa ja työllistää 3 315 nuorta. Avustusta saa käyttää lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaiseen palkkaamiseen ajalla 1.4.-30.9.2023.

Avustuksilla lisätään myös toimintaan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota, sekä lisätään nuorten kesätyöntekijöiden osaamista ja kartutetaan työkokemusta. 

- Avustuksella on kaksi keskeistä tavoitetta. Palkata laaja joukko nuoria kesätöihin ja täten tutustuttaa heidät työelämään sekä toisaalta edesauttaa seuratoiminnan palautumista pandemian jäljiltä. Vieläkään harrastajamäärät eivät ole pandemiaa edeltävällä tasolla, siksikin avustus on äärimmäisen tarpeellinen, toteaa nuorisoministerinä toimiva Petri Honkonen.

Kesätoiminta-avustus on aikaisempien kokemusten perusteella ollut laajasti lasten ja nuorten hyvinvointia lisäävä avustusmuoto. Avustuksella on lisätty tuhansien liikunta- ja urheiluseurojen kesätoimintaa, työllistetty nuoria monipuolisiin kesätöihin ja liikutettu lapsia ja nuoria. Kesätoiminnan avustaminen on lisännyt yksittäisten nuorten hyvinvointia ja kokonaisuudessaan seuratoiminnan elinvoimaa ja seurojen elpymistä pandemian vaikutuksista. 

Lisätietoa avustuksesta sekä myönnetyt avustukset  

Lisätietoja: ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377