Hyppää sisältöön

Avustusta haettavissa Liikkuva koulun ja opiskelun toimeenpanoon

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 12.9.2022 12.53
Uutinen

Liikkuva koulu ja opiskelu -kehittämisavustukset yläkoulujen ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten toimintaan ajalle 1.12.2022–31.12.2023 ovat haettavissa 13.9. alkaen. Avustuksia haetaan aluehallintovirastoista. Hakuaika päättyy 18.10.2022.

Kehittämisavustuksen tarkoituksena on tukea liikunnallisen toimintakulttuurin vahvistumista ja koronapandemiasta elpymistä peruskoulujen vuosiluokilla 7.–9. ja toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa.

Pyrkimyksenä on, että oppilaat liikkuvat terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittävästi ja pitkäkestoista paikallaan oloa tauotetaan erilaisin menetelmin.

Tuomalla liikkuminen osaksi koulu- ja opiskelupäivää voidaan lisätä oppilaiden ja opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta, edistää oppimista, kouluviihtyvyyttä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä parantaa koulujen ja oppilaitosten työrauhaa.

Koulu- ja opiskelupäivän aikainen liikkuminen edistää myös työrauhaa oppitunneilla, tukee oppilaiden emotionaalista ja kognitiivista sitoutumista työskentelyyn sekä vaikuttaa positiivisesti oppilaiden mielen hyvinvointiin, vertaissuhteisiin, yhteenkuuluvuuteen ja kouluilmapiiriin.

Aluehallintovirastot pyrkivät tekemään päätökset 24.11.2022 mennessä. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Lisätietoja hakuilmoituksesta.