Hyppää sisältöön

Avustuksia lastenkulttuurin edistämiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 3.3.2023 10.11
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt lähes 2,2 miljoonaa euroa tukea lastenkulttuurikeskuksille, lasten taide- ja kulttuuritapahtumille, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolle ja Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatoriolle.

Ministeriö tukee 25 lastenkulttuurikeskusta ympäri maata 1 833 000 eurolla ja kymmentä lasten taide- ja kulttuuritapahtumaa 195 000 eurolla. Lisäksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto saa tukea 140 000 euroa ja Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio 30 000 euroa.

Avustuksen saavat muun muassa Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi Seinäjoella, Kirjalitta lastenkirjallisuus- ja sanataidefestivaali Tampereella, Lasten taidefestivaali Hippalot 2023 Hämeenlinnassa ja Lasten Talvikarnevaalit Lahdessa.

Tuettaviin lastenkulttuurikeskuksiin kuuluvat muun muassa Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto Turussa, Sagalundin lastenkulttuurikeskus Kemiönsaaressa, Föreningen Luckan rf ja Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura ry. Lastenkulttuuritarjonta lisääntyy tänä vuonna Lapin, Koillismaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla Kiertävä Lastenkulttuurikeskus Kattila ry:n toiminnan myötä. 

Avustuksen tavoitteena on lisätä taiteen ja kulttuurin tasavertaista saatavuutta lapsille, vahvistaa alueen taide- ja kulttuurialan toimijoiden yhteistyötä, edistää lastenkulttuurikeskusten yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen kanssa sekä tukea valtakunnallisesti merkittävien lasten kulttuuritapahtumien järjestämistä eri puolilla maata.

Lisätietoja avustuksista sekä myönnetyt avustukset

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Iina Berden, p. 0295 330 069

Kulttuuri Petri Honkonen