Hyppää sisältöön

Valveen elokuvakoulu ja Cantilena ry:n lapsi- ja nuorisokuorot saivat Lapsenpäivä-palkinnon

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.11.2019 12.26
Tiedote

Oululainen Valveen elokuvakoulu ja Cantilena ry:n lapsi- ja nuorisokuorot Savonlinnassa ovat saaneet valtakunnallisen Lapsenpäivä-palkinnon. Valtiosihteeri Tuomo Puumala jakoi palkinnot keskiviikkona 20. marraskuuta Helsingissä. Palkinto myönnetään lapsen oikeuksien päivänä yhdelle tai useammalle yhteisölle taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä. Palkitut saivat molemmat 8 500 euroa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisestä. Juhlavuoden teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä.

Palkintopuheessaan valtiosihteeri Puumala korosti harrastusten ja tämän vuoden teeman yhteyttä.

- Harrastaminen innostaa ja antaa hyvää mieltä. Harrastukset myös kehittävät monia tulevaisuuden taitoja: luovuutta, uteliaisuutta, rohkeutta, sinnikkyyttä ja sosiaalisia taitoja, sanoi valtiosihteeri Puumala.

Palkintoperustelut

Valveen elokuvakoulu

Oulussa toimiva Valveen elokuvakoulu on elokuvakasvatuksen mallien ja menetelmien kehittäjä. Elokuvakoulu tarjoaa lapsille ja nuorille harrastusryhmiä, työpajoja kouluissa, kursseja sekä vuosittaisen Oskari-elokuvakilpailun. Sillä on myös tärkeä rooli valtakunnallisen Koulujen elokuvaviikon järjestämisessä. Elokuvakoulu kannustaa ja rohkaisee lapsia ja nuoria luovaan ilmaisuun ja omien ajatusten elokuvalliseen esittämiseen. Sen saavutuksia on myös työ lasten ja nuorten tekemien elokuvien näkyvyyden eteen. Elokuvakerhoissa käy 100 lasta ja työpajoihin osallistuu vuosittain yli tuhat koululaista. Valveen elokuvakoulun opetus on osa Oulun lastenkulttuurikeskuksen toimintaa.

Cantilena ry:n lapsi ja nuorisokuorot

Cantilena ry ylläpitää ja kehittää lasten ja nuorten kuorolauluharrastusta Savonlinnassa. Yhdistyksen neljä kuoroa – Laululeikkikuoro, Iloinen Lapsikuoro, Poikakuoro Juventus ja Nuorisokuoro Linnanneidot – tarjoavat kuoroharrastuksen ja esiintymiskokemuksia 4–19 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Kuoroissa laulaa 60 lasta ja nuorta. Kuoron esiintymistoiminta on vilkasta. Laulajista kootaan joka vuosi Savonlinnan oopperajuhlien lapsikuoro, ja lapset ovat olleet myös mukana Savonlinnan teatterin musikaaleissa. Toiminta alkoi vuonna 1985. Lapsenpäivä-palkinto on tunnustus pitkäaikaisesta työstä lasten ja nuorten kuoroharrastuksen eteen.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Iina Berden, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 02953 30069

Valokuvia saatavilla tilaisuuden jälkeen opetus- ja kulttuuriministeriön Flickr-sivuilta