Hyppää sisältöön

Valtion taideteostoimikunta asetettu toimikaudeksi 2020-2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö
8.1.2020 10.28
Tiedote
Valtion taideteostoimikunnan hankkimia tauluja ministeriön seinällä.
Valtion taideteostoimikunnan teoksia ministeriön 5. kerroksen aulassa. Kuva: Liisa Heikkilä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut valtion taideteostoimikunnan toimikaudeksi 2020-2022. Toimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskuksesta. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja seitsemän muuta jäsentä. Toimikunnan sihteeritehtävistä vastaa Kansallisgalleria.

Muiksi jäseniksi nimettiin asiakaspäällikkö, arkkitehti Jari Auer Senaatti-kiinteistöistä, paperikonservaattori Liisa Kantanen Kansallisgalleriasta, valokuvataiteilija, videotaiteilija ja elokuvaohjaaja Marja Helander, taidegraafikko Ari Pelkonen, muotoilujohtaja Kirsti Saarikorpi, kuvataiteilija Paavo Paunu sekä kuvanveistäjä Nora Tapper.

Valtion taideteostoimikunnan pääasiallisena tehtävänä on päättää taideteosten hankinnoista valtion taideteostoimikunnan kokoelmaan ja toteuttaa teosten hankinnat järjestämällä kilpailuja sekä tilaamalla ja ostamalla teoksia. Toimikunta päättää myös hankittujen teosten sijoittamisesta sekä huolehtii muista opetus- ja kulttuuriministeriön antamista tehtävistä. Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta huolehtiminen kuuluu Kansallisgallerian tehtäviin.

Valtion taideteostoimikunnan kokoelmaan kuuluu noin 14 000 teosta. Uusien teosten hankintaan sekä valtion taideteoskokoelman hoitoon on käytettävissä valtion budjetissa reilu miljoona euroa vuodessa.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Petra Havu (OKM), p. 02953 30185

Muualla verkossa

Kulttuuri