Hyppää sisältöön

Yleisavustukset tiedeinstituuttien ja tutkimuslaitosten, Tiedekeskus Heurekan, sekä tieteellisten seurojen ja yhdistysten toimintaan

Avustus

Yleisavustus on tarkoitettu Tiedekeskus Heurekan toimintaan, Tieteellisten seurain valtuuskunnalle tieteellisten yhteisöjen yhteistoiminnan ja tieteellisen tiedonvälityksen edistämistä varten, ulkomailla toimivien tiedeinstituuttien toimintaan, valtiontalouden ulkopuolisten tutkimuslaitosten toimintaan sekä tieteen ja yhteiskunnan vuorovaikutuksen edistämiseen ja muihin tieteen tukemisesta aiheutuviin menoihin.

Yleisavustusta voivat hakea oikeuskelpoiset yhteisöt ja säätiöt eikä niitä voida myöntää yksityishenkilöille. Hankkeita varten on oma haku nimeltä ”Erityisavustukset tieteen edistämiseen”.

Hakuaika alkaa perjantaina 27.8.2021 ja päättyy torstaina 30.9.2021 klo 16:15.

Haku kohdistuu valtion talousarvion alamomenttiin 29.40.53.2. Määrärahojen tarkka määrä selviää hallituksen syyskuun budjettiriihessä ja lopullisesti loppuvuodesta eduskunnassa. Yleisavustukset on käytettävä vuoden 2022 toimintaan. Päätökset pyritään tekemään tammikuussa 2022. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustukseen sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001).

Tiede

Lisätietoja

Opetusneuvos Sami Niinimäki
puh. +358 2953 30303
sähköpostiosoite: [email protected]

Tukea teknisiin kysymyksiin saa asiointipalvelusta.

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta.