Hyppää sisältöön

Suomen Unesco-toimikunta asetettiin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 7.2.2019 13.34
Tiedote

Valtioneuvosto asetti torstaina 7.2. Suomen Unesco-toimikunnan jäsenet nelivuotiskaudelle 7.2.2019 - 31.12.2022. Suomen Unesco-toimikunta toimii kansallisena neuvoa-antavana asiantuntija- ja yhteistoimintaelimenä Unescoon liittyvissä kysymyksissä.

Toimikunnan puheenjohtaja on Euroopan parlamentin jäsen Henna Virkkunen. Muita jäseniä ovat Helsingin yliopiston professori Maija Aksela,  Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila, Sitran viestintä- ja yhteistyösuhteista vastaava johtaja Veera Heinonen, kirjailija Juha Itkonen, filosofian maisteri Leif Jakobsson, Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry:n kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija Joel Linnainmäki, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Sirpa Rautio, Tiedeakatemian neuvottelukunnan pääsihteeri Päivi Tikka ja opetusneuvos Kristiina Volmari.
 

Unesco-toimikunnan sihteeristötehtävistä vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Toimikunnan pääsihteerinä jatkaa kulttuuriasiainneuvos Zabrina Holmström.

Suomen Unesco-toimikunta avustaa erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriötä Unescon ja Suomen välisten yhteyksien hoidossa.

Toimikunnan ensisijaisena tehtävänä on antaa ministeriölle ja valtioneuvostolle lausuntoja mm. Unescon yleiskokouksen ja hallintoelinten sekä muiden Unescon järjestämien kansainvälisten asiantuntijakokousten päätöksistä ja suosituksista. Tehtävään sisältyy vaikuttaminen ja osallistuminen ohjelma-asioiden valmisteluun.

Toisena tehtävänä on tehdä Unescon päämääriä ja toimintaa tunnetuksi Suomessa. Pohjoismaiden toimikuntien välinen yhteistyö on hyvin tiivistä.

-- -- --

Lisätietoja:
- kulttuuriasiainneuvos Zabrina Holmström (OKM), puh. 029 533 0114
- hallitusneuvos Satu Paasilehto (OKM), puh. 029 533 0240
- erityisasiantuntija Hannu Vainonen (OKM), puh. 029 533 0323

Kulttuuri