Hyppää sisältöön

Pohjoismaiden kulttuuriministerit kokoontuvat Helsingissä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 1.11.2017 8.23
Uutinen
Johannes Jansson/norden.org

Eurooppa- kulttuuri ja urheiluministeri Sampo Terho osallistuu Pohjoismaiden kulttuuriministerineuvoston kokoukseen Helsingissä 1. marraskuuta. Kokous pidetään Pohjoismaiden neuvoston 69. istunnon yhteydessä.

Ministerit vahvistavat pohjoismaisen kulttuuriministerineuvoston ensi vuoden budjetin sekä keskustelevat muun muassa pohjoismaisesta elokuvataiteen yhteistyöstä ja media-alan murroksesta Pohjoismaissa. 

Kokouksen asialistalla on myös Lontoon Southbank Centressä järjestettävän, laajan pohjoismaisen Nordic Matters -teemavuoden seurantaraportti.   
 
- Kulttuuri on pohjoismaisen yhteistyön vahvaa ydintä.  Meidän kannattaa hyödyntää entistä paremmin maailmallakin jo tunnettua pohjoismaista brändiä, kun edistämme luovia aloja kansainvälisillä markkinoilla. Pohjoismaisen draamatuotannon Nordic Noir on tästä hyvä esimerkki, sanoo eurooppa-, kulttuuri ja urheiluministeri Sampo Terho.

Myös Pohjoismaiden neuvoston palkintojenjakotilaisuus, jossa jaetaan viisi palkintoa, järjestetään neuvoston istunnon yhteydessä. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Finlandia-talossa 1. marraskuuta.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Sini Keinonen, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 02953 30145