Hyppää sisältöön

Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö lähettävät kevätjuhlatervehdyksen päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 27.5.2020 8.50
Uutinen
Kuva: Jussi Toivanen, VNK

Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö lähettävät päiväkoteihin ja muihin varhaiskasvatuksen toimipaikkoihin, kouluihin ja oppilaitoksiin sähköisen kevätjuhlatervehdyksen. Tervehdykset ovat varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten käytettävissä opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavalla ja ladattavissa valtioneuvoston kuvapankissa perjantaina 29.5. klo 9. Varhaiskasvatuksen toimipaikat, koulut ja oppilaitokset voivat hyödyntää videomateriaalia osana omia kevätjuhliaan.

Tervehdys sisältää seuraavat esitykset:

•    Hevisaurus: Mikä minusta tulee isona ja Räyh
•    Suomen virtuaalikuoro: Kevät ja minä
•    Ylioppilaskunnan laulajat: Gaudeamus Igitur
•    Suomalaisten sinfoniaorkestereiden musiikkitervehdys, musiikillisena neuvonantajana kapellimestari Esa-Pekka Salonen.
•    Opetusministeri Li Anderssonin ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen juhlapuheet ja tervehdykset lapsille ja nuorille.

- Kevät on ollut poikkeuksellista aikaa meille kaikille. Nopeat muutokset ovat haastaneet opetus- ja kasvatusalalla työskenteleviä sekä lapsia ja vanhempia toimimaan ja sopeutumaan tilanteeseen, josta kenelläkään ei ole ollut aikaisempaa kokemusta. Haluamme näin kannustaa ja kiittää varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjiä ja opetusalalla toimivia vuoden aikana tehdystä työstä sekä juhlistaa lasten, oppilaiden ja opiskelijoiden kevään juhlapäivää, kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sanoo.

Videot ovat ladattavana opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavalla (https://www.youtube.com/channel/UC099mnC25-pLRxIhcqmS1GQ) ja valtioneuvoston kuvapankissa perjantaina 29.5. klo 9.00.

Videot julkaistaan myös Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä valtioneuvoston sosiaalisen median kanavissa samana päivänä.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, opetus- ja kulttuuriministeriö.
viestintäpäällikkö Aino Likitalo, p. 050 440 8219, Opetushallitus.

Ammatillinen koulutus Koulutus Kulttuuri Varhaiskasvatus Yleissivistävä koulutus