Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriön ilme yhtenäiseksi valtioneuvoston kanssa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 11.5.2021 8.48
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön visuaalinen ilme on uudistettu. Uusi tunnus on yhdenmukainen valtioneuvoston, valtioneuvoston kanslian ja valtiovarainministeriön tunnuksen kanssa. Ilmeen muotokieli on johdettu valtioneuvoston ruusukuviosta, joka perustuu Suomen vaakunan heraldiseen ruusuun.

Opetus- ja kulttuuriministeriön uusi tunnus on leijonamerkin ja nimilogon kiinteä yhdistelmä pysty- tai vaakamuotoon aseteltuna. Myös valtioneuvosto, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö käyttävät saman mallin mukaista tunnusta. Ministeriön aiempi Sinettileijona-tunnus oli käytössä 23 vuotta.

‒ Liittymällä valtioneuvoston, valtioneuvoston kanslian ja valtiovarainministeriön leijonaperheeseen haluamme viestiä olevamme osa valtioneuvostoa, viestintäjohtaja Mari-Kaisa Brander sanoo.

Tavoitteena on, että jatkossa viestintämateriaaleja voidaan yhdistää helposti valtioneuvoston ilmeen kanssa ja erilaisia sovelluksia voidaan suunnitella yhteistyössä. Yhtenäinen visuaalinen ilme mahdollistaa myös selkeämmän viestinnän ja yhdenmukaisen näkymisen eri viestintäkanavissa.

Ministeriön päävärinä säilyy vihreä. Lisäväreiksi on valittu tummansininen, harmaa, ruskea ja tiilenpunainen. Ilmeen muotokieli on johdettu valtioneuvoston ruusukuviosta, joka perustuu Suomen vaakunan heraldiseen ruusuun. Visuaalisen ilmeen on suunnitellut ministeriön graafinen suunnittelija Arja Aikavuori yhteistyössä graafinen suunnittelija Timo Kuoppalan kanssa.

‒  Valokuvat ovat tärkeä osa uutta ilmettä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on ministeriö, jonka toimiala on poikkeuksellisen visuaalinen. Valokuvat kertovat ihmisten ja tekemisen kautta koulutuksesta, tieteestä, kulttuurista, taiteesta ja liikunnasta, graafinen suunnittelija Arja Aikavuori kertoo.

Uusi visuaalinen ilme tulee näkymään erityisesti verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, mutta myös painotuotteissa ja muissa materiaaleissa. Osa painotuotteista uusitaan vasta syksyllä, kun ministeriöiden sähköpostiosoitteet uudistetaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tunnukset ovat ladattavissa valtioneuvoston kuvapankista

Lisätietoja: viestintäjohtaja Mari-Kaisa Brander, p. 0295 330 399

Koulutus Kulttuuri Liikunta Nuoriso