Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 960 000 euroa kulttuuriviennin edistämiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 21.12.2018 16.14
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustukset hankkeille, joiden tavoitteena on vahvistaa kulttuurin eri aloilla tapahtuvaa vientiä.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen hakukierroksen tulokseen.

”Kulttuuri- ja luovat alat ovat varteenotettavia vientialoja, joihin valtion kannattaa panostaa – kuten hallituksessa puolivälin tarkistuksessa päätimme. Lähtökohtani oli, että tällä hakukierroksella tuetaan hankkeita, joilla on suuri ja pitkäkestoinen vaikutus eri kulttuurin alojen vientiin. Uskon, että nyt avustuksen saaneet hankkeet onnistuvat tässä.”

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionavustuksen viidelle hankkeelle.

  • Music Finland, Fast Track –ohjelma ja uuden Fast Track –kasvuohjelman käynnistäminen, €300 000
  • Tanssin tiedotuskeskus, tanssin ja sirkuksen välittäjäportaan, kansainvälisen toiminnan ja viennin kehittämishanke, €220 000
  • Ace-Production Ab, From Start to Finnish –showcase, €220 000
  • Aalto-korkeakoulusäätiö, Fashion in Helsinki, €160 000
  • Suomen Lontoon instituutti, av-alan, musiikin ja esittävien taiteiden tuottajien, agenttien ja managerien verkostoituminen, €60 000.

Ministeri Terho nosti esiin erityisesti yhteistyön avaamat uudet mahdollisuudet.

”Music Finlandin Fast Track on osoittanut toimivuutensa, mutta nyt myönnetty avustus nostaa sen uudelle tasolle ja mahdollistaa vienninedistämispalveluiden tarjoamisen myös uusille huipulle pyrkiville yrityksille.”

”Suomen esittävät taiteet ovat tähän asti olleet kansainvälisesti katsoen hyvin varjeltu salaisuus. Välittäjäportaan heikkous on yksi tärkeä syy tähän ja olen iloinen, että esittävien taiteiden tiedotuskeskukset yhdessä Kansallisteatterin, Svenska Teaternin ja Helsingin Juhlaviikkojen kanssa ovat lähteneet korjaamaan tätä puutetta. Edinburgh Fringellä järjestettävä From Start to Finnish on tuonut uutta liikettä esittävien taiteiden kenttään ja pitkäjänteinen työ luo edellytykset yhä paremmille tuloksille.”

”Fashion in Helsinki on tärkein suomalaisen muodin näyteikkuna ja olen varma, että tapahtuma vahvistaa edelleen toimialan kehitystä ja auttaa hyödyntämään muotisuunnittelijoidemme menestystä kansainvälisissä alan kilpailuissa.”

”Suomen Lontoon Instituutin hanke osuu juuri oikeaan aikaan ja suomalaisten tuottajien ja managerien läsnäolo Lontoossa johtaa epäilemättä uusiin yhteistyöhankkeisiin ja parantaa yritysten pääsyä Britannian kilpailluille markkinoille.”

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, p. 0295 330 067