Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee toimia lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemiseksi 

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 25.1.2021 18.34
Tiedote

Hallitus linjasi 25.1. neuvotteluissaan koronaviruksen torjunnan hybridistrategian päivityksistä ja toimista uuden, herkemmin tarttuvan muuntoviruksen leviämisen hidastamiseksi. Osana hybridistrategian päivitystä hallitus linjasi, että opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää ja valmistelee toimia, joilla jo pitkään jatkuneen koronapandemian negatiivisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin ja toimintakykyyn voidaan minimoida.

– Lasten ja nuorten mahdollisuudesta oppia ei ole varaa tinkiä myöskään koronavirusepidemian oloissa. Etäopetus asettaa osan lapsista ja nuorista haavoittuvaiseen asemaan, mikäli kotona ei ole tarjolla riittävää oppimisen ja arjen tukea. Siksi peruskoulun yläluokkien siirtyminen etäopetukseen on uuden strategian viimesijainen toimenpide, joka voidaan ottaa käyttöön vain, jos tartuntatautilainsäädännön mahdollistamat muut toimet on jo päätetty hyödyntää, opetusministeri Jussi Saramo sanoo.

– Harrastustoiminnan keskeytymisellä on ollut merkittäviä vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin. Pidän tärkeänä, että hallitus etsii keinoja harrastusten vaiheittaiseen ja turvalliseen uudelleenkäynnistämiseen. Jatkamme opetus- ja kulttuuriministeriössä turvallisen harrastamisen mallin kehittämistä yhteistyössä toimialamme toimijoiden kanssa, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko toteaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa valmistelun pikaisella aikataululla tulevina viikkoina yhteistyössä sidosryhmien kanssa. 

Lisätietoja: 
kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, p. 0295330182
erityisavustaja Dan Koivulaakso, p. 044 506 6613
erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, p. 040 149 2201
 

Valtioneuvoston tiedote 25.1.2021: Hallitus linjasi hybridistrategian toimintasuunnitelman täydentämisestä

Lisätty 26.1.2021: Valtioneuvoston periaatepäätös COVID 19- epidemian hillinnän hybridistrategian toteuttamisesta annetun toimintasuunnitelman täydennyksestä

Annika Saarikko Jussi Saramo Koulutus Kulttuuri Liikunta Nuoriso