Hyppää sisältöön

Minna von Zansen nimitetty Näkövammaisten kirjaston uudeksi johtajaksi

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 30.6.2020 15.22
Tiedote
Kuvassa Minna von Zansen.
Kuva: Celia

Näkövammaisten kirjaston uudeksi kirjastonjohtajaksi on nimitetty asiakkuusjohtaja, filosofian maisteri Minna von Zansen. Tehtävä on määräaikainen ja kausi kestää viisi vuotta. Von Zansen on toiminut Näkövammaisten kirjastossa viimeiset 14 vuotta eri johtamistehtävissä. Von Zansen aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Minna von Zansen on toiminut Näkövammaisten kirjaston asiakkuusjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Aiemmin hän on toiminut kirjaston palvelupäällikkönä sekä hoitanut kirjastossa erilaisia kirjastoalan tehtäviä.

Näkövammaisten kirjaston tehtävänä on antaa näkövammaisille ja muille asiakasryhmille, jotka vamman tai sairauden vuoksi eivät voi käyttää tavallisia kirjastoaineistoja, mahdollisuus tiedonsaantiin, opiskeluun, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen sekä virkistykseen.

Näkövammaisten kirjasto tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, ja yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Kirjasto on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Lisätietoja: hallitussihteeri Elina Anttila, p. 0295 330 184