Hyppää sisältöön

Ministeri Kurvinen myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.2.2022 8.00
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt yhteensä 448 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Kultainen ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta (vähintään 20 vuotta) sekä kansainvälisestä toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 34, ansioristejä 137, ansiomitaleja kullatuin ristein 132 ja ansiomitaleja 145 kappaletta.

- Olen iloinen, että paikalliset urheiluseurat ja valtakunnalliset liikuntajärjestöt sekä lajiliitot ovat hakeneet toiminnassa mukana olleille aktiiveille ja vaikuttajille näitä valtiollisia liikunnan ansiomerkkejä, ministeri Antti Kurvinen toteaa.

- Tämä on osoitus siitä arvostuksesta, jota haluamme antaa tekemällenne vapaaehtoistyölle ja toiminnalle suomalaisen liikuntakulttuurin hyväksi, ministeri Kurvinen jatkaa.

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.

Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Lisätietoja:
- erityisasiantuntija Hannu Tolonen, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 02953 30314

Antti Kurvinen Liikunta