Hyppää sisältöön

Ministeri Honkonen Yhdysvaltoihin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.1.2023 8.48
Uutinen
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen vierailee tällä viikolla Yhdysvalloissa Washington D.C.:ssä 16. – 19.1.2023. Ministeri tapaa useita korkean tason toimijoita tutkimuksen, korkeakoulutuksen sekä kulttuurin aloilta. Vierailun tavoitteena on tiivistää yhteistyötä ja avata vuoropuhelua Yhdysvaltojen kanssa opetus- ja kulttuuriministeriön sektoreilla.

Ministeri Honkonen tapaa Washington D.C.:ssä opetusministeri Miguel Cardonan sekä koulutus- ja kulttuuriasioista vastaavan apulaisulkoministeri (Assistant Secretary of State) Lee Satterfieldin. Ministeri Cardonan kanssa keskustellaan opettajien keskeisestä roolista sekä opettajankoulutuksesta. Apulaisulkoministeri Satterfieldin kanssa aiheina ovat mm. medialukutaidon merkitys disinformaation torjunnassa sekä maidemme väliset kulttuurisuhteet. Ministeri Honkonen tapaa myös Valkoisen talon tiede- ja teknologiapolitiikan toimiston varapääjohtaja Kei Koizumin.

Ohjelmassa on myös vierailu Smithsonian instituuttiin, joka on maailman suurin museo-, koulutus- ja tutkimuslaitos. Tapaamisen aikana keskustellaan Smithsonian-instituutin kansainvälisistä projekteista ja yhteistyöstä suomalaisten kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Lisäksi ministeri Honkonen vierailee muun muassa Kennedy Centerissä, visuaalisen taiteen ja kulttuurin keskus National Gallery of Art:issa, Georgetownin kansainvälisessä tutkimusyliopistossa  sekä Yhdysvaltain kansallisessa tiedesäätiössä. Näissä keskusteluissa avataan ovia kansainväliseen yhteistyöhön ja asiantuntijavaihtoon maidemme välillä.

Ministerin matkaohjelmassa on myös tapaamisia kansainvälisten kehitysrahoituslaitosten kanssa suomalaisten koulutustoimijoiden globaalien toimintamahdollisuuksien edistämiseksi.

Lisätietoja:
-    Neuvotteleva virkamies Johanna Koponen, puh. +358 295 330 003
-    Erityisavustaja Klaara Tapper, puh. +358 295 330 055 

Korkeakoulutus ja tiede Kulttuuri Petri Honkonen Tiede