Hyppää sisältöön

Maailman talousfoorumi on kutsunut opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen maailman nuorten huippujohtajien verkostoon

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 9.5.2018 11.00
Tiedote
Kuva: Lauri Heikkinen/valtioneuvoston kanslia

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on kutsuttu mukaan Maailman talousfoorumin (World Economic Forum – WEF) Young Global Leaders -verkostoon. Verkoston toiminnassa ovat olleet mukana mm. Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Facebookin perustaja Mark Zuckerberg sekä Googlen perustajat Larry Page ja Sergei Brin. Edellinen verkostoon kutsuttu suomalainen on peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Young Global Leaders on maailmanlaajuinen yritysmaailman, politiikan, tutkimuksen ja muiden alojensa nuorten kärkinimien yhteistyöverkosto. Se kokoaa yhteen yhteiskunnan eri sektoreiden johtavissa asemissa toimivia alle 40-vuotiaita päättäjiä ja valmentaa heitä eettiseen ja vastuulliseen johtajuuteen. Verkoston jäsenyys avaa mm. mahdollisuuksia hyödyntää maailman huippuyliopistojen kuten Harvardin ja Oxfordin koulutustarjontaa ja osallistua talousfoorumin kuuluisaan Davos -kokoukseen. Se järjestää myös säännöllisiä tapaamisia, joista ensimmäiseen Grahn-Laasonen osallistuu syksyllä San Franciscossa.

- Olen kiitollinen valinnasta arvovaltaiseen joukkoon ja iloitsen sen myötä avautuvista mahdollisuuksista. Vahva, kansainvälinen ja toimialat ylittävät verkosto avaa mahdollisuuksia edistää globaalisti merkityksellisiä agendoja ja rakentaa avointa, kansainvälistä Suomea, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

Young Global Leader verkosto toimii Maailman talousfoorumin puitteissa. Forumilla on vahva yhteiskunnallinen missio siitä, että suuretkin yhteiskunnalliset haasteet voidaan ratkaista yhdistämällä yrittäjyys ja yhteiskuntavastuu. Young Global Leadersin yli 800 jäsenen asiantuntemus on monipuolista ja osaamista on käytetty mm. pienten kasvuyritysten tukemiseen, hallitusten konsultointiin julkisen sektorin uudistamiseksi, Afrikan naisille suunnattuun koodauskoulutukseen, hyväntekeväisyyteen köyhyyden vähentämiseksi ja vihreään kaupunkisuunnitteluun ja kiertotalouteen.

Foorumin nykyisten ja entisten jäsenten joukossa on niin Nobel-voittajia, valtioiden ja merkittävien yritysten johtajia kuin YK:n hyväntahdon lähettiläitäkin. Pohjoismaisia Young Global Leadereitä ovat mm. Norjan kruununprinssi Haakon, Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg, islantilais-tanskalainen nykytaiteilija Ólafur Elíasson, Kööpenhaminan Noma-ravintolan perustaja René Redzepi sekä H&M:n toimitusjohtaja Karl-Johan Persson.

Lisätietoja ohjelmasta https://www.weforum.org/communities/young-global-leaders

Lisätietoja: erityisavustaja Daniel Sazonov, p. 045-1296812