Hyppää sisältöön

Liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmasta päätettiin vuosille 2024-2027

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2023 12.06
Tiedote

Rahoitussuunnitelmaan hyväksyttiin yhteensä 46 liikuntapaikkahanketta eri puolilta Suomea. Niistä 27 on uudisrakennuskohteita tai laajennuksia ja 22 perusparannuskohteita. Osa hankkeista sisältää sekä uudisrakentamista että perusparannusta. Rahoitussuunnitelma laadittiin yhteensä 95 rahoitussuunnitelmaan ehdotetun hankkeen pohjalta. Valtaosa hankkeista on laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettuja liikuntapaikkoja, kuten uima- ja jäähalleja ja muita sisäliikuntaolosuhteita.

Valtakunnallisesti merkittävistä liikuntapaikoista suunnitelmassa ovat Myllypuron jääurheilukeskus Helsingistä, Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen valaistus, Kuopion Puijon hyppyrimäkien peruskorjaus, jatkorahoitus Kuortaneen valtakunnalliselle uimavalmennuskeskukselle ja Helsingin Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen jälkirahoitus.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää kustannusarvioltaan yli 1,2 miljoonan euron suuruisista avustuksista. Sitä pienemmistä avustuksista päätetään aluehallintovirastoissa. Valtakunnallisen rahoitussuunnitelman valmistelussa on otettu huomioon ne hankkeet, joiden avustamisesta päättää opetus- ja kulttuuriministeriö.

Rahoitussuunnitelma otetaan huomioon vuosittaisia avustuspäätöksiä tehtäessä. Suunnitelma on ohjeellinen ja sen toteutuminen riippuu hyväksyttyjen hankkeiden kustannustasosta, tilaohjelmasta, toteutusvalmiudesta ja valtion talousarviossa tarkoitukseen osoitetusta määrärahasta.

Rahoitussuunnitelman valmistelussa on otettu lähtökohdaksi 25 506 000 euron määräraha vuodelle 2024. Opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettävien liikuntapaikkojen avustamiselle on esityksessä varattu 14 425 310 euroa vuodelle 2024.

Tulevien vuosien valtiontalouden sopeutustoimien vaikutukset liikuntapaikkarakentamisen määrärahoihin on pyritty ottamaan huomioon rahoitussuunnitelman valmistelussa.

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma 2024-2027: https://okm.fi/liikuntapaikkarakentaminen

Lisätietoja: rakennusneuvos Mikko Helasvuo, p. 0295 330 422