Hyppää sisältöön

Ilari Kurri jatkaa Suomenlinnan hoitokunnan johtajana

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 25.3.2024 10.04
Uutinen
Kuva: Sonja Nybonn

Filosofian maisteri, johtaja Ilari Kurri jatkaa Suomenlinnan hoitokunnan johtajana. Kurri on hoitanut johtajan virkaa 1.4.2019 lähtien. Johtajan tehtävä on määräaikainen. Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt Suomenlinnan hoitokunnan johtajan virkaan filosofian maisteri, johtaja Ilari Kurrin ajalle 1.4.2024–31.3.2029. 

Suomenlinnan hoitokunnan johtajan virkaa haki 15 henkilöä.

Suomenlinnan hoitokunta

Suomen merkittävimpiin kulttuuriperintökohteisiin kuuluva Suomenlinna on valtion omaisuutta. Suomenlinnan hoitokunta on virasto, joka hallinnoi, restauroi ja ylläpitää linnoitusta. Unescon maailmanperintöluetteloon linnoitus otettiin vuonna 1991. 

Suomenlinnan hoitokunnassa on johtokunta, joka muun muassa johtaa ja valvoo Suomenlinnan hoitokunnantoimintaa ja käsittelee ja ratkaisee muut laajakantoiset ja tärkeät asiat.

Johtajan tehtävänä on johtokunnan alaisena johtaa, valvoa ja kehittää Suomenlinnan hoitokunnan toimintaa ja huolehtia johtokunnalle esiteltävien asioiden valmistelusta ja johtokunnan päätösten täytäntöönpanosta ja ratkaista toimivaltaansa kuuluvia asioita.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Mirva Mattila, OKM, p. 0295 330 269

Suomenlinnan hoitokunta