Hyppää sisältöön

Eurostudent–opiskelijatutkimus käynnistyy

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.3.2019 9.26
Uutinen

Kansainvälinen Eurostudent– opiskelijatutkimus 2019 –kysely käynnistyy. Kysely on järjestyksessään jo seitsemäs. Tiedonkeruu alkoi 25.3. ja päättyy huhtikuun lopussa.

Tutkimuksessa kerätään kansainvälisesti vertailukelpoista tietoa opiskelijoiden sosiaalisesta ja taloudellisesta asemasta ja opiskelusta - mm. korkeakoulutukseen pääsystä, opiskelijoiden ajankäytöstä, liikkuvuudesta ja toimeentulosta. Tällä kierroksella yhtenä teemana tarkastellaan kansainvälisten opiskelijoiden Suomeen integroitumisesta.

Tutkimus on osa Euroopan laajuista tutkimusta, joka toteutetaan samanaikaisesti 30 eri maassa. Suomi on osallistunut  Eurostudent-tutkimukseen jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Nyt järjestettävä kysely toteutetaan otostutkimuksena, Suomessa otoksen koko on reilut 25 000 opiskelijaa ja sen toteuttaa Tilastokeskus. Tutkimuksessa ovat mukana kaikki korkeakoulut, valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SYL ja SAMOK, Unifi, Arene, KELA, THL ja Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus.

Tutkimustulokset julkaistaan keväällä 2021 osana kansainvälistä Eurostudent –julkaisua, minkä lisäksi aineistosta tuotetaan syksyllä 2020 tieteellisiä tutkimusartikkeleita ja sekä kansallinen tutkimusraportti.

Lisätietoja: Kaisu Piiroinen (OKM), puh. 02953 30359

_ _ _

Edellinen kysely toteutettiin keväällä 2016. Tutkimuksen artikkelisarja on luettavissa  täällä