Hyppää sisältöön

Espoon kaupunginkirjasto sai nuorisotyön tunnustuspalkinnon

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 25.4.2024 14.56
Tiedote
Nuorisoasioista vastaava ministeri Sandra Bergqvist onnittelee palkinnonsaajia.
Kuva: Ada Kairavuori

Nuorisotyön tämänvuotisen tunnustuspalkinnon on saanut Espoon kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osallisuuden edistämisen prosessi. Palkinnon luovutti nuorisoasioista vastaava ministeri Sandra Bergqvist 25. huhtikuuta NUORI2024 - valtakunnallisilla nuorisotyöpäivillä Tampereella. Palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa.

- Espoon kaupunginkirjasto on pitkäjänteisesti kehittänyt ja tehnyt töitä kirjastoissa vapaa-aikaansa viettävien lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamiseksi. Toiminnan tärkeimpänä tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen ympäristö, jossa on tuttuja aikuisia läsnä. Espoon kaupunginkirjastossa kohdataan päivittäin useita kymmeniä, parhaimmillaan satoja lapsia ja nuoria. Lisäksi tavoitteena on nuorten omista ideoista syntyneiden tapahtumien tai hankintatoiveiden toteutuminen yhdessä nuorten kanssa, sanoi ministeri Sandra Bergqvist palkintopuheessa.

Viidessä Espoon aluekirjastossa, Sellossa, Omenassa, Lippulaivassa, Entressä ja Tapiolassa, on erikseen nuorille suunniteltu tila, missä he voivat hengailla, pelata tietokone- ja konsolipelejä, myös pingis ja biljardi kuuluvat useimpien nuorten tilojen varustukseen. Kirjastot ovat auki maanantaista sunnuntaihin ja nuorten tiloissa on henkilökunta paikalla aina iltapäivästä iltaan sekä viikonloppuisin.

- Tarvitsemme julkisia tiloja, joihin lapset ja nuoret ovat tervetulleita viettämään aikaansa turvallisesti. On hienoa, että eri alojen ammattilaiset kokevat lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamisen osaksi omaa työtään, sillä on valtava merkitys lapsille ja nuorille. Pienistäkin osallisuuden ja kuulluksi tulemisen teoista voi kasvaa nuorelle kokemus siitä, että häntä kuullaan ja hänen mielipiteillään on vaikutusta, Bergqvist sanoo. 

Lisätietoja: johtaja Henni Axelin (OKM), p. 02953 3020

Espoon kaupunginkirjasto