Hyppää sisältöön

Digitaalisuus kulttuurialan toimijoiden yleisötyössä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 5.12.2017 10.16
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt selvityshankkeen “Digitaalisuus kulttuurialan toimijoiden yleisötyössä”. Hankkeessa kartoitetaan organisaatioiden käytäntöjä, haasteita ja tarpeita digitaalisessa yleisötyössä sekä lisätään yhteistyötä ja tuetaan kulttuuritoimijoiden työtä.

Tavoitteena on tiedontuottamisen lisäksi parantaa kulttuurin sisältöjen, palveluiden ja toimijoiden läsnäoloa verkossa sekä lisätä osallisuutta ja osallistumista digitaalisten keinojen avulla.

Selvityshankkeessa toteutettiin kulttuuritoimijoille suunnattu verkkokysely, joka oli opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen yhteistyössä toteuttama.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään OKM:n selvityshankkeen jatkosuunnittelussa, ja tuloksista julkaistaan kooste maalikussa 2018.

Digitaalinen toimintaympäristö muuttaa taiteen tuottamisen ja kokemisen tapoja ja mahdollistaa aiempaa suoremman vuorovaikutuksen kulttuuritoimijoiden ja kulttuuriin osallistuvien välillä. Kulttuurilaitokset ja muut kulttuurialan toimijat hyödyntävät digitaalisia toteutustapoja esityksissään, näyttelyissään ja palveluissaan. Myös kulttuurilaitosten tekemä yleisötyö tapahtuu entistä enemmän digitaalisten kanavien välityksellä.

Lisätietoja: ylitarkastaja Tapani Sainio, OKM, p. 02953 30336, [email protected]

  • Mikäli haluat tietoa hankkeen etenemisestä sähköpostitse, voit ilmoittaa yhteystietosi tällä lomakkeella.

Muualla verkossa

Päivitetty 14.3.2018