Hyppää sisältöön

Ammatillisen koulutuksen vuoden 2020 strategiarahoituksella tuetaan opetuksen ja ohjauksen kehittämistä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.4.2020 9.11
Uutinen

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät voivat hakea strategiarahoitusta toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen koulutuspoliittisten tavoitteiden mukaisesti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdentaa vuoden 2020 strategiarahoitusta erityisesti ohjaus- ja tukipalvelujen sekä oppimisympäristöjen kehittämistoimiin, joilla voidaan varmistaa opiskelijoiden saamaa riittävää opetusta ja ohjausta samalla kehittäen toimintamalleja toimintaympäristön muutoksista pidemmällä aikajänteellä nouseviin tarpeisiin.

Strategiarahoitus täydentää harkinnanvaraisena korotuksena myönnettävää lisärahoitusta opettajien ja ohjaajien palkkaamiseksi.

Opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen ja ohjauksen kehittäminen, oppimisympäristöjen kehittäminen ja koulutuksen järjestäjien tieto-osaamisen sekä palvelukyvyn parantaminen ovat osa loppukeväästä 2020 käynnistettävää ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelmaa. Niillä tuetaan hallituksen keskeisten tavoitteiden, kuten oppivelvollisuuden laajentamisen, jatkuvan oppimisen uudistuksen sekä kotouttamista tukevien kehittämistoimien valmistelua kokonaisvaltaisesti. Strategiarahoituksella toteutetaan osaltaan ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelmaa.

Vuonna 2020 strategiarahoitusta tullaan myöntämään seuraaviin kehittämiskokonaisuuksiin:

  • Opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen
  • Oppimisympäristöjen kehittäminen
  • Koulutuksen järjestäjien tieto-osaamisen parantaminen
  • Koulutuksen järjestäjien yhdistymisten tukeminen
  • Ammattitaitokilpailujen järjestäminen

Varainhoitovuoden 2020 talousarvion mukaisesti strategiarahoituksen osuus on 0,8 prosenttia ammatillisen koulutuksen määrärahasta eli 15 miljoonaa euroa.

Strategiarahoitusta on haettava viimeistään 19.5.2020. 

Ammatillisen koulutuksen vuosikelloon on koottu kaikki vuoden 2020 keskeisimmät rahoitukseen liittyvät aikataulut.

Lisätietoja: ylijohtaja Mika Tammilehto, OKM, p. 0295 3 30308

Ammtillisen koulutuksen strategiarahoituksen hakulomake

Ammatillisen koulutuksen vuosikello

Ammatillinen koulutus Koulutus