Hyppää sisältöön

Ammatillisen koulutuksen kiertue käynnistyy

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2017 9.50
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja aluehallintovirastot järjestävät ammatillisen koulutuksen kiertueen kuudella paikkakunnalla. Tarkoituksena on tukea ammatillisen koulutuksen reformin jalkauttamista oppilaitoksissa sekä työpaikoilla. Kiertue käynnistyy Vaasasta 20. syyskuuta.

- Uudistettu ammatillinen koulutus mahdollistaa opiskelijoille yksilöllisemmät opintopolut. Se myös vastaa osuvasti ja tehokkaasti yritysten ja työelämän nopeasti muuttuviin osaamistarpeisiin. Nyt on aika muuttaa valmis lainsäädäntö yhdessä käytännön toimiksi ja osaamiseksi oppilaitoksissa sekä työpaikoilla. Kiertue tarjoaa hyvän mahdollisuuden kuulla reformin tukitoimista ja jakaa kokemuksia sekä hyviä käytäntöjä alueen toimijoiden kesken, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Eduskunta hyväksyi kesäkuussa ammatillisen koulutuksen uuden lainsäädännön, joka tulee voimaan ensi vuoden alusta. Kyseessä on suurin koulutuslainsäädännön uudistus Suomessa lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Uudistuksen ydinasioita ovat yksilölliset opintopolut, asiakaslähtöisyys, työelämän ja yksilöiden tarpeisiin vastaava osaaminen sekä entisestään lisääntynyt yhteistyö työelämän kanssa.

Kiertueen tilaisuuksissa keskustellaan mm. henkilökohtaistamisesta, ohjauksesta, opiskelijavalinnoista, tutkintojen perusteista, koulutuksen laadusta sekä työpaikalla oppimisesta uudessa ammatillisessa koulutuksessa.

Tilaisuuksiin on kutsuttu opettajia, opinto-ohjaajia, muuta oppilaitoksen henkilöstöä, työelämän edustajia ja alueellisia päättäjiä.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen osallistuu kiertueen Helsingin tilaisuuteen 4. lokakuuta. Muut tilaisuudet ovat: 27.9. Oulussa, 5.10. Kuopiossa, 25.10. Tampereella ja 1.11. Turussa.

Tilaisuudet ovat osa laajempaa reformin tukiohjelmaa, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa yhdessä Opetushallituksen kanssa.

Tilaisuuksien ohjelmat ja striimauslinkit löytyvät osoitteesta http://minedu.fi/tapahtumat/2017-09-20/ammatillisen-koulutuksen-kiertue-vaasa

Twitterissä #amiskiertue

Lisätietoja:

- ylijohtaja Mika Tammilehto, p. 0295 3 30308

- erityisavustaja Daniel Sazonov, p. 045 1296812

- ammatillisen koulutuksen reformista www.minedu.fi/amisreformi

Ammatillinen koulutus Koulutus Kärkihankkeet Sanni Grahn-Laasonen