Hyppää sisältöön

11,6 miljoonaa haettavissa yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistamiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.9.2022 10.22
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut valtionavustushaun, jossa haettavissa on 11,6 miljoonaa euroa yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistamiseen. Avustus koskee esi- ja perusopetusta sekä lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia ja se on tarkoitettu vuodelle 2023. Hakuaika päättyy 20.10.2022.

Yhteisöllisellä opiskeluhuollolla tarkoitetaan koulun tai oppilaitoksen toimintakulttuuria ja toimia, joilla edistetään opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia, vuorovaikutusta, osallisuutta, ympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä esteettömyyttä.

Valtion erityisavustusta voidaan käyttää yhteisöllisen opiskeluhuollon ja ennaltaehkäisevän työn kehittämiseen sekä oppilaiden ja opiskelijoiden mielenterveyden tukemiseen. Avustuksella voidaan palkata erityisesti mielenterveys- ja hyvinvointiosaamista omaavaa henkilöstöä opettajien ja opetusryhmien tueksi.

Avustusta voi käyttää myös yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamallien ja menetelmien kehittämiseen.

- Oppimisen edellytys on, että oppilas tai opiskelija voi hyvin niin psyykkisesti, fyysisesti kuin sosiaalisestikin. Myös yhteisöllisyys on tärkeää hyvän oppimisen kannalta. Avustuksella tuetaan yhteisöllistä opiskeluhuoltoa näiden vahvistamiseksi, opetusministeri Li Andersson toteaa.

Lisätietoja
Jari Rutanen, erityisasiantuntija, puh. 0295 330 011
Merja Mannerkoski, erityisasiantuntija, puh. 0295 330 325 (esi- ja perusopetus)
Anne Ekroth, opetusneuvos, puh. 0295 330 104 (lukio- ja ammatillinen koulutus)