Skip to content

Creative Transformations -konferenssi 9.-10.7.2019:
Kulttuurin ja luovuuden voimavarat kestävän ja demokraattisen EU:n kehittämisessä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 4.7.2019 12.04
Uutinen

Kulttuurikonferenssin aiheena on EU:n tulevaisuus kulttuurin, luovuuden, demokratian, sivistyksen ja politiikan murroksen näkökulmista. Konferenssissa käsitellään kulttuurin keskeistä roolia kestävässä kehityksessä sekä viritetään keskustelua siitä, miksi ja miten luovuutta ja kulttuuriosallisuutta tulisi vaalia nykyistä enemmän EU:ssa.

Konferenssin avaavat tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja komissaari Tibor Navracsics.

Miten ja miksi tunteet, arvot, identiteetti ja ymmärrys vaikuttavat tapaamme ajatella, puhua ja tehdä poliittisia päätöksiä? Tätä on Euroopan komission yhteinen tutkimuskeskus (JRC) on tutkinut mittavassa Enlightment 2.0-hankkeessa. Tästä aiheesta puhuvat professori Koen Vermeir (Global Young Academy) and johtaja David Mair yhteisestä tutkimuskeskuksesta.

Kestävän kehityksen ja kulttuurin yhteyksistä alustaa Kroatian kulttuuriministeri Nina Obuljen Koržinek ja demokratian vahvistamisesta kulttuurin keinoin Kathrin Merkle Euroopan neuvostosta.

Luovuuden olemuksesta ja mittaamisesta puhuvat professorit Bill Lucas (Winchesterin yliopisto, Iso-Britannia ja Todd Lubart (Descartesin yliopisto, Ranska). Tulevaisuuden taidoista saapuu puhumaan Valerie Hannon (Innovation Unit, Iso-Britannia) otsikolla: Kaikki meidän tulevaisuutemme? Kulttuuri ja luovuus demokratian uudelleen keksimisessä.

Konferenssia voi seurata striimauksen kautta. Konferenssi järjestetään Musiikkitalossa.

Lisätietoja:

- neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, p. 02953 30067 ja neuvotteleva virkamies Iina Berden, p. 02953 30069

Ilmoittautumiset 8.7. mennessä [email protected]

Haastattelupyynnöt etukäteen: viestintäasiantuntija Pia Mäkinen p. 02953 30232

Annika Saarikko Kulttuuri