Hyppää sisältöön

Paula Tuovinen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö
4.4.2018 14.25
Tiedote
Kuva: Veikko Kähkönen

Paula Tuovinen on nimitetty Taiteen edistämiskeskuksen uudeksi johtajaksi. Tehtävä on määräaikainen ja kausi on viisi vuotta.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on nimittänyt filosofian maisteri, vararehtori Paula Tuovisen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi. Tuovinen aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa. Tehtävä on määräaikainen ja se päättyy 31.5.2023.

Paula Tuovinen on toiminut Taideyliopiston vararehtorina vuodesta 2013 saakka. Sitä ennen Tuovinen toimi Teatterikorkeakoulun rehtorina vuosina 2005–2012, johtajana Danish National School for Contemporary Dancessa, nykytanssin lehtorina Teatterikorkeakoulussa sekä tanssitaiteilijana.

Taiteen edistämiskeskuksen johtajan tehtävää haki 46 henkilöä.

- - -

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Sen tehtävänä on taiteen ja kulttuurin edistäminen kansallisesti ja kansainvälisesti. Taiteen edistämiskeskuksen yhteydessä on asiantuntijaelimiä taiteen edistämistä varten. Virastossa työskentelee noin 80 virka- tai työsopimussuhteista henkilöä.

Lisätietoja: ylijohtaja Riitta Kaivosoja, p. 02953 30129

Taiteen edistämiskeskus