Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionavustuksen KymiRingille

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2018 12.46
Tiedote
MotoGP-sarjan promoottori tapasi ministeri Terhon ja vieraili Iitiin rakennettavassa moottoriurheilukeskuksessa elokuussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kymi Ring Oy:lle 3,5 miljoonan euron suuruisen valtionavustuksen käytettäväksi moottoriratahankkeeseen. Myönnetty avustus perustuu eduskunnan vuoden 2017 ensimmäisessä lisätalousarviossa myöntämään lisämäärärahaan, jonka ehtona oli hankkeen omarahoituksen järjestyminen.

Urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen, että hankkeessa on päästy eteenpäin.
- KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke, sanoo urheiluministeri Sampo Terho. Hanke piristää suomalaista moottoriurheilua ja mahdollistaa, että saamme Suomeen mittavia kansainvälisen tason tapahtumia, kuten MotoGP-kilpailut.

Yhtiö on toimittanut ministeriölle yksityisten rahoittajien päätökset sekä niihin perustuvan kokonaisrahoitussuunnitelman, joten avustus voitiin myöntää. Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiemmin myöntänyt moottoriratahankkeeseen yhteensä 3 miljoonaa euroa valtionavustuksia. Näin ollen hankkeen kokonaisrahoituksesta valtionavustukset kattavat 6,5 miljoonaa euroa ja muiden rahoittajien osuus on 10 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
- erityisavustaja Toni Ahva, p. 0295 330 340
- ylijohtaja Esko Ranto, p. 0295 330 115